1. Insiropeaza intotdeauna blatul
Daca nu vrei ca blatul tortului sa aiba aspectul uscat si gustul inecacios, insiropeaza-l de fiecare data, chiar daca in reteta ta nu se precizeaza acest pas. Nu intotdeauna cremele din retete reusesc sa inmoaie suficient blatul, de aceea, este bine sa ai un plan de rezerva. Incearca siropuri aromate cu vanilie, rom sau sampanie ori lichioruri savuroase din fructe.
2. Acopera-l cu nuci, fulgi de cocos sau bombone
Daca nu reusesti sa intinzi perfect glazura pe tort, pentru a capata aspectul fin si rafinat pe care il vezi in reviste, nu te impacienta. Scapa din incurcatura acoperind glazura imperfecta cu cacao, nuci, fulgi de cocos sau alte toppinguri gustoase care ii pot oferi o "fata" atractiva si eleganta. In acest fel, scapi de grija urmelor inestetice lasate de glazura sau frisca.
3. Adauga straturi generoase de fructe
Daca ai constatat ca nu ai o crema interesanta cu care sa umpli blatul ori simti ca gustul acesteia este cam "sarac" in arome, atunci apeleaza intotdeauna la un truc vechi, dar de mare succes, care va oferi un plus de savoare desertului: fructele strecurate printre feliile de blat si crema.
4. Imbraca-l in martipan
Daca vrei sa oferi tortului tau un aspect cu adevarat extravagant si sa-ti impresionezi invitatii, mergi intotdeauna pe mana martipanului. Modeleaza pasta cu ajutorul fainii sau zaharului pudra, intinde-o cu sucitorul, apoi aplic-o usor pe suprafata tortului, avand grija sa nu patrunda aerul. Chiar daca se formeaza bule de aer, nu te impacienta. Apeleaza la un ac sau o scobitoare, pentru a gauri bula si a scoate aerul, apoi modeleaza din nou suprafata. Decoreaza-l cu cateva floricele sau alte figurine din martipan colorat (nuantat cu ajutorul colorantului alimentar) si vei obtine decorul de revista pe care-l doresti.
Sursa foto: Youqueen.com