Pastele curcubeu sunt un preparat inedit si atractiv, care in mod sigur va starni aprecierea familiei si va fi pe placul copiilor. Cumpara pastele preferate si nuanteaza-le cu un colorant alimentar. Amesteca-le si serveste-le cu o branza de calitate. Invata sa prepari paste curcubeu in cativa pasi foarte simpli!


1 Alege pastele

Pentru paste curcubeu, poti alege orice tip de paste, in functie de preferinte: linguini, fusilli, fettuccine, tagliatelle etc. Foloseste un singur tip de paste, pentru un aspect deosebit.


2 Pregateste pastele

Fierbe pastele al dente, urmand instructiunile de pe ambalaj. Scurge-le bine de apa, apoi da-le prin apa rece pentru a stopa procesul de fierbere si scurge-le din nou.


3 Pregateste colorantul pentru paste

Pune intr-o punga 2 linguri de apa si 20 de picaturi de colorant alimentar rosu. Separat, fa acelasi lucru si cu alte culori. Pentru curcubeu, poti folosi, de exemplu, rosu, galben, verde, albastru, portocaliu, violet si indigo.


4 Coloreaza pastele

Imparte pastele in portiuni egale in functie de numarul de culori. Pune pastele in pungile cu colorantul alimentar si agita usor, lasand culoarea sa actioneze un minut. Pune pastele intr-o sita, pe rand, pentru ca surplusul de colorant sa se scurga.

Lasa pastele cateva minute sa se usuce putin, pentru a se fixa colorantul. In acest fel, in farfurie nu se vor scurge picaturi colorate care sa strice aspectul preparatului final.


5 Serveste pastele

Incalzeste pastele, rade putin parmezan peste ele si serveste-le imediat. Pentru a le pune in valoare, foloseste o farfurie sau un castron alb, astfel incat preparatul sa fie si mai atractiv.

O alta modalitate de a scoate in evidenta preparatul este sa imparti farfuria in mai multe zone si sa grupezi pastele pe culori, ca intr-un desen. Alege o farfurie plata, alba sau in alta culoare decat cele folosite pentru prepararea pastelor.

Pastele scurte, de tip fusilli, pot fi utilizate si reci, in salate, alaturi de plante aromatice, ton, salata verde etc.

Sursa foto: tablespoon.com

  •   2012-11-21
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.