Sfaturi culinare

#retete paste #meniu #masa festiva #oua paste #drob

Alege tipul potrivit de meniu pentru o masa festiva de Paste

Ce fel de meniu vrei sa pregatesti pentru Paste? Alege varianta traditionala, cu drob si friptura de miel, daca vrei sa sarbatoresti in stil romanesc. Inspira-te din retetele de cozonac unguresti, italienesti sau nemtesti pentru un meniu international. Fa-le o surpriza celor mici si pregateste un meniu de Paste pentru copii. Impresioneaza-ti musafirii si pregateste separat un meniu vegetarian, de Paste.

meniu traditional pentru masa de Paste
 

Pentru un meniu traditional de Paste trebuie sa pregatesti preparatele obisnuite pentru aceasta sarbatoare: miel, pasca, oua rosii, cozonac, drob etc. Ai mai multe variante din care sa alegi pe cea care ti se potriveste.
 

Meniu international pentru masa de Paste
 

Pentru masa festiva de Paste poti sa combini retetele traditionale romanesti cu cele ale altor popoare, astfel incat sa ai un meniu international de Paste. Bazeaza-te pe preparatele-cheie, precum drobul si ouale, dar adauga o supa italieneasca, un cozonac nemtesc sau alte astfel de retete.
 

Meniu de Paste pentru vegetarieni
 

 

Pentru musafirii tai vegetarieni la masa de Paste pregateste cateva specialitati delicioase, care ii vor impresiona. Foloseste ciuperci, soia, verdeata, cacao, orez si alte ingrediente cu ajutorul carora poti face drob, sarmale, oua de ciocolata, cozonac si alte astfel de preparate traditionale. Inspira-te din meniul de Paste pentru vegetarieni.
 

Meniu de Paste pentru o iesire la iarba verde
 

Vrei sa profiti de minivacanta de Paste pentru a merge la un gratar? Iata un meniu de Paste la iarba verde. Ia cu tine cateva preparate de acasa, iar pe restul fa-le pe gratar: mici, frigarui de miel etc.
 

Meniu de Paste pentru copii
 

Ai invitat la masa de Paste familii care vin cu copiii? Gandeste-te la varianta pregatirii unui meniu de Paste pentru copii, special conceput pentru cei mici. Meniul trebuie sa fie amuzant, atractiv, sanatos si gustos.

 

Meniu pentru ajun de Paste: Sfantul Gheorghe
 

Anul acesta sarbatoarea Sfantului Gheorghe este chiar in ajunul Pastelui. Daca serbezi aceasta zi trebuie sa pregatesti un meniu special pentru aceasta zi. Inspira-te din meniul de post pentru Sfantul Gheorghe.
 

Meniu pentru prima, a doua si a treia zi de Paste
 

Sarbatoarea de Paste ai programate numeroase vizite? Daca trebuie sa dai mai multe mese, daca vei avea casa plina de musafiri, atunci este un motiv pentru a te gandi la meniuri diferite, in cele trei zile de sarbatoare:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului