Sfaturi culinare

# curatare alimente # spalare alimente #alimente

Alimentele pe care nu trebuie le speli niciodata! Tu faci aceasta greseala?

Ai obiceiul de a spala orice aliment inainte de a-l prepara sau consuma? Faci o mare greseala. Exista cateva alimente pe care nu trebuie sa le speli niciodata. Iata care sunt acestea!

Carnea de pui

Carnea de pui se afla in topul alimentelor ce nu trebuie spalate inainte de a fi gatite, spun medicii. Motivul? Bacteriile continute de aceasta se raspandesc rapid si risti sa-ti infectezi tacamurile, dar si alte alimente, cu bacterii grave precum Salmonella sau E.coli.

Carnea rosie

Asemeni carnii de pui, carnea rosie este plina de bacterii ce se pot raspandi in bucatarie. In plus, specialistii sustin ca aceasta isi pierde aroma in momentul in care este stropita cu apa, scrie libertatea.ro.

Ciuperci

Ciupercile se numara si ele printre alimentele ce nu trebuie spalate, deoarece absorb foarte multa apa. Este suficient sa le cureti si sa le stergi apoi cu un servet umed.

Fructele uscate

Esti tentat sa speli fructele uscate inainte de a le consuma? Renunta la acest obicei! Prin spalare acestea isi pierd din textura dar si din gust.

Sursa foto: pxhere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului