Sfaturi culinare

#reincalzire alimente #alimente toxice #alimente nocive

Alimentele pe care sa nu le reincalzesti niciodata! Devin toxice!

Stiai ca unele alimente devin extrem de toxice in momentul in care sunt reincalzite? Iata care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata.

Ciupercile

In momentul in care reincalzesti ciupercile, au loc modificari in structura unor proteine din compozitia lor, acestea devenind extrem de periculoase pentru sistemul digestiv.

Carnea de pui

Si carnea de pui devine toxica din cauza modificarilor ce au loc in structura proteinelor. Evita sa o reincalzesti, sau fa acest lucru la temperaturi mici.

Cartofii

Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalziti, cartofii devin si toxici pentru organism, potrivit realitatea.net.

Spanacul

Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. In momentul in care este reincalzit, nitratul se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp ce duce la aparitia cancerului.

Sfecla rosie

Sfecla rosie este foarte sanatoasa daca este consumata cruda. In momentul in care este gatita, apoi reincalzita aceasta, la fel ca spanacul, se transforma intr-un dusman pentru corpul uman, ducand la aparita cancerului.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului