Sfaturi culinare

#condimente #anason #mancaruri mediteraneene

Anasonul, condimentul ce da o aroma distincta mancarurilor mediteraneene

Anasonul este o planta mediteraneeana care, pe langa proprietatile sale terapeutice, este si un condiment ce poate da o aroma deosebita mancarurilor tale.

Folosit mai intai de egipteni, anasonul a fost preluat mai tarziu si de romani, care il foloseau la aromatizarea prajiturilor servite la desert dupa mesele copioase, pentru a-si improspata respiratia si elimina balonarea.

Anasonul se foloseste cu predilectie pentru prepararea mancarurilor vegetale, fructelor de mare, sosurilor de paste cu branza, prajiturilor sau carnii de pasare.

Extractul de seminte de anason se utilizeaza, de asemenea, la aromatizarea fina a unor bauturi alcoolice, precum sambuca, kibib, pastis, arak, absint sau ouzo.

Anasonul trateaza efiecient si afectiunile digestive, respiratorii, afectiunile cailor urinare si are un slab efect laxativ.

Sursa foto: elady.ro

  •   2013-10-02
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.