Anasonul este o planta mediteraneeana care, pe langa proprietatile sale terapeutice, este si un condiment ce poate da o aroma deosebita mancarurilor tale.
Folosit mai intai de egipteni, anasonul a fost preluat mai tarziu si de romani, care il foloseau la aromatizarea prajiturilor servite la desert dupa mesele copioase, pentru a-si improspata respiratia si elimina balonarea.
Anasonul se foloseste cu predilectie pentru prepararea mancarurilor vegetale, fructelor de mare, sosurilor de paste cu branza, prajiturilor sau carnii de pasare.
Extractul de seminte de anason se utilizeaza, de asemenea, la aromatizarea fina a unor bauturi alcoolice, precum sambuca, kibib, pastis, arak, absint sau ouzo.
Anasonul trateaza efiecient si afectiunile digestive, respiratorii, afectiunile cailor urinare si are un slab efect laxativ.
Sursa foto: elady.ro
#condimente #anason #mancaruri mediteraneene
Anasonul, condimentul ce da o aroma distincta mancarurilor mediteraneene
Anasonul, condimentul ce da o aroma distincta mancarurilor mediteraneene Anasonul este o planta mediteraneeana care, pe langa proprietatile sale terapeutice, este si un condiment ce poate da o aroma deosebita mancarurilor tale.- 2013-10-02 2013-10-02
Articole din sfaturi-culinare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz