Sfaturi culinare

#condimente #sfaturi culinare #fructe #condimente fructe #condimentare fructe

Banane cu patrunjel sau pepene cu cimbru? 7 condimente neobisnuite folosite in asezonarea fructelor

Obisnuiesti sa folosesti doar scortisoara, vanilie sau nucsoara in aromatizarea fructelor pe care le pui in placinte sau la prajituri? Nu ezita sa presari nici cimbru, rozmarin, boia sau piper peste multe dintre fructele pe care le savurezi zilnic. Descopera cateva condimente mai putin obisnuite care scot fructele din anonimat si le ofera un gust desavarsit, dar autentic.

1. Busuioc

Busuiocul se potriveste de minune cu o multime de fructe de vara si nu numai. Ofera o savoare deosebita pepenelui rosu, fructelor de padure, perelor sau prunelor, dar se combina de minune si cu citricele.

2. Lavanda

Florile uscate de lavanda reprezinta condimentul care nu trebuie sa lipseasca din salatele, tartele sau cocktailurile de fructe. Se potriveste perfect cu fructele de padure, lamaile, piersicile sau capsunele.

3. Patrunjel

Patrunjelul este ultima iarba aromatica despre care te-ai fi gandit ca merge adaugata preparatelor din fructe, insa specialistii promit o experienta culinara de exceptie atunci cand este combinat cu banane, nuca de cocos, grepfrut, mago, ananas si chiar pepene rosu.

4. Cimbru

Cimbrul este condimentul care te poarta rapid cu gandul la fripturi savuroase ori la paste delicioase, dar nicidecum la fructe. Cu o aroma lemnoasa si usor florala, dar si cu un gust delicat, cimbrul se poate dovedi un condiment de exceptie in asezonarea unor fructe precum: cirese, smochine, struguri, pepene galbden, piersici sau pere.

5. Cardamom

Un alt condiment neobisnuit pe care merita sa il iei in considerare in prepararea deserturilor cu fructe este cardamomul, care face pereche buna cu fructe precum mere, caise, pere sau citrice.

6. Rozmarin

Rozmarinul, pe care il adoram adesea in combinatie cu cartofi sau fripturi, pare sa fie un condiment potrivit si pentru asezonarea multor fructe. Printre principalele fructe care se potrivesc cu rozmarinul se numara merele, ananasul sau grepfrutul.

7. Ghimbir

Si ghimbirul este un condiment atipic folosit in asezonarea fructelor, insa bucatarii au descoperit ca aceasta radacinoasa cu gust usor intepator merge de minune cu fructele de padure, merele, caisele, portocalele, nuca de cocos sau perele.

Sursa foto: onlinenonograms.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare