Sfaturi culinare

#legume #bauturi #fructe #bauturi racoritoare #retete bauturi

Bauturi racoritoare usor de preparat

Profita de fructele si ingredientele verii pentru a pregati bauturi racoritoare si gustoase. Daca vrei sa renunti la sucurile din comert si sa-ti pregatesti propriile bauturi, este un moment bun pentru a face un suc de fructe naturale sau pentru a te rasfata cu o cafea rece , speciala. Poti folosi lamai si portocale, disponibile pe toata durata anului sau frunze proaspete de menta, disponibile in principal in perioada verii.
 

Bautura de vara din pepene si ghimbir
 

Foloseste un pepene rosu zemos pentru a pregati o bautura delicioasa, perfecta pentru vara. Pepenele este usor dulce, usor, perfect pentru cineva care tine la dieta. Combina-l cu aroma intepatoare de ghimbir si indulceste-l cu miere. Mai ai nevoie doar de apa minerala si bautura ta de vara este gata!
 

Mojito de vara
 

Mojito este bautura perfecta atunci cand iti este sete dar vrei sa bei si un cocktail grozav. Foloseste frunze proaspete de menta, suc de lime si multa gheata maruntita pentru acest preparat racoritor si deosebit de atractiv. Avand putin alcool, este perfect pentru orice ocazie. Un alt avantaj al acestei bauturi il constituie faptul ca ingredientele sunt destul de simple si usor de procurat.
 

Ice tea cu zmeura si menta
 

Ai zmeura prin casa si nu vrei sa o mai consumi asa cum este? Daca ai nevoie de putina inspiratie, iti propunem sa pregatesti un ice tea cu zmeura si menta. Ai nevoie de ceai de menta, frunze proaspete de menta, gheata, zahar si fructe. Bautura este ideala pentru zilele caniculare si poate fi facuta imediat. De asemenea, este o bautura nonalcoolica, potrivita pentru orice ocazie.
 

Limonada cu portocale si lamai
 

Ai pregatit vreodata o limonada prin fierbere? Fa un amestec de apa si zahar, apoi adauga sucul de fructe pentru a obtine o limonada de portocale si lamai. Decoreaza preparatul cu felii de lamaie si carlionti de coaja de portocala prinse pe buza paharului sau a canii. Serveste limonada rece, cu cuburi de gheata. Limonada de portocale si lamai este o bautura pe care o poti pregati atat vara, cat si in alta perioada din an. Foloseste fructe proaspete, coapte bine si zemoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete