Daca ai pofta de un desert delicios, dar nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru a-l prepara, iti prezentam o reteta simpla si delicioasa, gata in mai putin de 30 de minute. Bruschetele cu capsuni reprezinta un desert potrivit pentru un weekend petrecut cu prietenii, dar poate fi si un mic dejun special.

Bruschetele cu capsuni se realizeaza foarte simplu si nu costa nici foarte mult. Timpul de pregatire este de maximum 30 de minute.


Ingrediente necesare pentru bruschete cu capsuni

  • 4 felii de paine, groase de 1 cm
  • 6 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 450 g capsuni proaspete
  • 4 linguri de branza mascarpone


Mod de preparare bruschete cu capsuni

Pentru a prepara bruschetele ai de ales intre doua moduri, la fel de simple si usor de realizat.

O solutie ar fi sa le gatesti la cuptor. Pentru aceasta, se preincalzeste cuptorul la 190°C. Feliile de paine se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pret de cateva minute. Se intorc pe partea cealalta si se ung cu ulei, dupa care se mai coc cateva minute. Se poate adauga si zahar peste ulei, in cazul in care iti plac deserturile foarte dulci.

O alta modalitate de preparare a bruschetelor, care este de altfel si foarte simpla, se realizeaza cu ajutorul unui prajitor de paine. Feliile de paine se prajesc intr-un toaster. Cand sunt gata, trebuie lasate sa se raceasca.

In ceea ce priveste capsunile, acestea se taie in cubulete sau felii subtiri.

Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mare. Se adauga zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie si se amesteca pana cand zaharul se topeste si amestecul incepe sa fiarba. Peste aceasta compozitie se adauga capsunile si se amesteca, timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand sucul obtinut se amesteca foarte bine cu capsunile.

Pe fiecare felie de paine se pune cate o lingura de mascarpone, dupa care se adauga doua, trei linguri de fructe si se serveste.

Reteta este simpla, dar delicioasa. Secretul consta in modul in care amesteci ingredientele.

Sursa foto: foodrepublic.com

  •   2013-03-12
  •  

Articol scris de

Diana Matei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.