Sfaturi culinare

#creveti #Gordon Ramsay #retete Gordon Ramsay #bucatari celebri #creveti cu usturoi

Bucatari celebri - Gordon Ramsay. Invata sa prepari creveti cu usturoi!

Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete, secrete culinare si filmulete inedite ale unora dintre cei mai celebri bucatari ai lumii. Fa cunostinta astazi cu Gordon Ramsay, un bucatar de origine scotiana devenit celebru in intreaga lume odata cu aparitiile lui televizate din Marea Britanie, si invata sa prepari una dintre retetele lui celebre din cartea "Bucataria lumii" - Creveti cu usturoi.


Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul lui coleric si implicarea lui in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale, care au facut furori in intreaga lume: Gordon's Great Escape, The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live, Ramsay's Kitchen Nightmares.

Detine restaurante in 7 tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate. Astazi, am selectat din cartea sa "Bucataria lumii. Retete fantastice de pretutindeni", o reteta inspirata din Spania, usoara, rapida, care se preteaza oricarei mese de pranz sau cina - Creveti cu usturoi.


Creveti cu usturoi


Ingrediente:

  • 800 g creveti proaspeti
  • 7 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ardei rosu iute, tocat marunt
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 3/4 ardei kapia rosu, tocat marunt;
  • amestec de piper rosu, negru si alb
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • zeama de la 1/2 lamaie;
  • sare de mare.


Mod de preparare:

Spala bine crevetii si curata-i (daca nu sunt curatati in prealabil), scotandu-le intestinele, rupandu-le piciorusele si indepartandu-le capul.



Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si pune usturoiul, ardeiul iute si kapia, sare si piper. Lasa totul sa se prajeasca la foc mic, timp de un minut. Adauga crevetii in tigaie, mai pune sare si piper, mareste usor flacara, si lasa-i sa se prajeasca pe fiecare parte, cate 1-2 minute, pana devin rozalii si opaci. La sfarsit, stropeste-i cu zeama de lamaie si stinge focul.

Cum se servesc:

Crevetii se asaza pe un platou cald, iar peste ei, se toarna sosul ramas in tigaie si se presara patrunjel proaspat tocat. Gordon Ramsay recomanda consumul crevetilor alaturi de paine neagra, cu seminte.




Sursa foto: rtvnh.nl

  •   2013-09-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii