Budinca cu legume si pui este perfecta pentru o cina satioasa, in familie. Se prepara foarte usor si este delicioasa.

Ingrediente pentru budinca cu legume si pui:
 

  • 400 g piept de pui
  • 250 g vinete
  • 200 g ardei
  • 130 g ceapa
  • 90 g morcovi
  • 450 g cartofi
  • 2 linguri de unt
  • 60 ml de lapte
  • 80 g cascaval
  • 40 ml ulei
  • sare si piper

 

Cum se prepara budinca cu legume cu pui:

Curata cartofii si pune-i la fiert, pentru aproximativ 25 de minute. Spala bine restul legumelor si taie-le marunt.

Taie pieptul de pui cubulete micute si incinge uleiul intr-o cratita apoi caleste ceapa, morcovul si carnea de pui, aproximativ 4 minute. Adauga vinetele asezonate cu sare si piper si mai lasa amestecul pe foc circa 6 minute.

Dupa ce fierb cartofii, amesteca-i cu lapte si unt si piseaza-i. Intr-o tava mare pune amestecul de legume si carne, apoi intinde peste cartofii pisati si presara deasupra cascaval ras.

Pune budinca la cuptor pentru 20 de minute, la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Cum se serveste budinca cu legume si pui:

Budinca de legume cu pui se serveste atat rece, cat si calda, decorata cu verdeata.

Sursa foto: wagshalsblog.com

  •   2013-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii