Budinca cu legume si pui este perfecta pentru o cina satioasa, in familie. Se prepara foarte usor si este delicioasa.

Ingrediente pentru budinca cu legume si pui:
 

  • 400 g piept de pui
  • 250 g vinete
  • 200 g ardei
  • 130 g ceapa
  • 90 g morcovi
  • 450 g cartofi
  • 2 linguri de unt
  • 60 ml de lapte
  • 80 g cascaval
  • 40 ml ulei
  • sare si piper

 

Cum se prepara budinca cu legume cu pui:

Curata cartofii si pune-i la fiert, pentru aproximativ 25 de minute. Spala bine restul legumelor si taie-le marunt.

Taie pieptul de pui cubulete micute si incinge uleiul intr-o cratita apoi caleste ceapa, morcovul si carnea de pui, aproximativ 4 minute. Adauga vinetele asezonate cu sare si piper si mai lasa amestecul pe foc circa 6 minute.

Dupa ce fierb cartofii, amesteca-i cu lapte si unt si piseaza-i. Intr-o tava mare pune amestecul de legume si carne, apoi intinde peste cartofii pisati si presara deasupra cascaval ras.

Pune budinca la cuptor pentru 20 de minute, la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Cum se serveste budinca cu legume si pui:

Budinca de legume cu pui se serveste atat rece, cat si calda, decorata cu verdeata.

Sursa foto: wagshalsblog.com

  •   2013-06-20
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.