Sfaturi culinare

#beneficii cardamom #utilizare cardamom #cardamom retete # cardamom #condiment

Cardamomul, condimentul care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie!

Cardamomul este un condiment exotic, originar din India si Sri Lanka. Acesta este considerat al treilea cel mai scump condimente din lume, dupa sofran si batonul de vanilie.

 

Cardamomul are o aroma deosebita, dulceag-picanta, ce il face perfect pentru a fi folosit atat in preparatele sarate cat si in retetele dulci. Cardamomul poate fi gasit intreg, sub forma de pastai verzi sau sub forma de pudra.

Cum folosesti cardamomul in retete

Acest condiment aromat este folosit in special in prepararea painii si a retetelor pe baza de fainoase. Painea preparata in casa, va avea o aroma si un gust deosebit daca adaugi putina pudra de cardamom in reteta.

Tot sub forma de pudra, cardamomul se foloseste in merinatele pentru carne.

Acesta mai este folosit, sub forma de pulbere sau pastai intregi pentru a da aroma ceaiului ori cafelei. Ba mai mult, in comert exista numeroase sortimente de ceai cu cardamom.

Adauga cateva pastai de cardamom in momentul in care fierbi orezul pentru a-i da o aroma aparte si scoate-l cand orezul este fier. Poti folosi aceasta tehnica indiferent ca doresti sa prepari un fel principal, sarat, o garnitura sau un desert cu orez.

Boabele de cardamom pot fi folosite pentru a da savoare oricarui alt desert ce contine lapte. Tot ce trebuie sa faci este sa dai in fiert laptele, impreuna cu una-doua pastai de cardamom, si sa le lasi la infuzat pana ce laptele ajunge la temperatura camerei, apoi sa le scoti si sa prepari prajiturile in mod obisnuit. O alternativa mai simpla este sa adaugi putina pudra de cardamom direct in reteta, alaturi de restul condimentelor.

Cardamomul sub forma de boabe este folosit cu succes si in prepararea supelor, in special in retetele asiatice. Aceasta va da o savoare aparte supelor si le va scoate din anonimat. Se potriveste atat supelor pe baza de legume cat si celor pe baza de carne.

Daca obisnuiesti sa consumi shake-uri sau smoothie-uri, nu ezita sa adaugi in reteta si putin cardamom pudra. Este foarte sanatos si va da un gust placut bauturilor tale preferate.

Ce proprietati terapeutice are cadamomul

Cardamomul este un condiment cultivat inca din cele mai vechi timpuri. In trecut acesta era utilizat in special in medicina ayurvedica, dar si in prepararea mancarurilor. Nici nu-i de mirare din moment ce acest condiment indian ajuta in tratarea numeroaselor boli si/sau afectiuni, precum: indigestii, depresie, raceli, intoxicatii, hipertensiune si chiar cancer.

In plus este un bun diuretic si este recomandat in curele de detoxifiere. Cardamomul are si proprietati antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

  •   2018-03-06
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.