Sfaturi culinare

# carti de retete #carti de bucate #carti bucatarie #carti de gastronomie

Carti esentiale in bucatarie

Daca esti pasionat de gatit si bucatarie, nu rata ofertele si rafturile dedicate din librarii si magazinele online. Vei gasi carti intersante, care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca culinara a niciunui pasionat de gastronomie.
 

Tehnici culinare si ustensile de bucatarie


Gandeste-te la aceasta carte ca la o biblie a ustensilelor de bucatarie esentiale si a procedeelor tehnice fundamentale de gatit. Prima sectiune este un ghid cuprinzator de ustensile si echipament de baza pentru bucataria de acasa.

Aici vei gasi articole speciale in care se explica utilizarea vaselor de copt si a celor de gatit si un abecedar al ustensilelor de taiat si al modurilor lor de folosire. A doua sectiune contine peste 250 de tehnici de gatit care te vor ajuta sa gatesti.

Peste 50 de retete principale, cum ar fi pesto cu busuioc, piure de cartofi si curcan la cuptor, clatite cu lapte batut, soteuri de legume si numeroase sosuri esentiale pentru repertoriul oricarui bucatar, se regasesc peste tot. Exista semne la fiecare pagina care marcheaza fiecare categorie de ustensile si tehnici.
 

Carte de bucate de Sanda Marin


In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala.

Peste 1500 de retete, mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna. In carte vei gasi informatii inedite despre cea care si-a publicat Cartea de bucate sub pseudonimul Sanda Marin.
 

Marea carte de bucate. Bucataria Romaneasca


Bucataria romaneasca a adaptat retete de la turci, de la francezi, de la italieni, de la rusi. Sarmalele, chiftelele, tocana, ghiveciul vin din bucataria turceasca. Romancele au adaugat insa condimente, legume si imaginatie proprii bucatarii romanesti si le-au transformat in mancaruri nationale.
 

1000 retete pentru incepatori si bucatari amatori


Aceasta carte reuneste peste 1000 de retete, majoritatea foarte simple, si este structurata pe sectiuni: salate, supe, orez si paste, legume, sosuri, garnituri, fructe de mare, peste, carne si deserturi. Retetele sunt prezentate cu naturalete, sustinute in unele cazuri de imagini, care vin in ajutor pentru o buna intelegere a modului de preparare.

Langa fiecare reteta este indicat gradul de dificultate, de la cele mai simple, pentru incepatori, la cele mai complicate, pentru bucatarii amatori, trecand prin cele cu grad intermediar de dificultate, pentru ajutorii de bucatari. Indrazneste si accepta provocarea pe care ti-o lanseaza aceasta carte, pe cat de simpla, pe atat de distractiva.
 

Retete in stil italian


"Retete in stil italian" este o carte de bucate incarcata de miresmele si aromele pamantului si de caldura soarelui. Este o cuprinzatoare selectie de retete emblematice pentru marea traditie gastronomica italiana si cele mai ispititoare contributii culinare regionale. Cartea contine peste 250 de retete insotite de fotografii imbietoare si de o multime de sfaturi practice.
 

  •   2012-06-11
  •   1881 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Cauta-ti perechea