Sfaturi culinare

#mancaruri asiatice #Shan’shi # bunatati exotice #concurs

Castiga bunatatile exotice Shan’shi pentru mancaruri asiatice!

Daca te numeri printre iubitorii bucatariei asiatice (chinezeasca, thailandeza, indoneziana sau japoneza), iti place sa gatesti si chiar sa adaugi elemente de noutate retetelor clasice, acum ai ocazia sa castigi o serie de ingrediente Shan’shi cu care sa dai frau liber imaginatiei!

Oricand iti doresti sa prepari ceva rapid si gustos, pentru orice ocazie, poti alege dintr-o gama diversa de ingrediente Shan’shi: sosuri/paste picante si condimentate, mirodenii exotice, muguri de bambus, lapte de cocos, mango chutney, paste wok pre-fierte, paste din orez, orez, amestec de legume asiatice, sosuri aromatice semi-preparate, etc. In Romania produsele Shan’shi sunt distribuite de Maresi Foodbroker si se gasesc la raft in Auchan, Carrefour, Cora, Mega Image, Profi si Selgros.

Pentru a participa la concursul valabil in perioada 3 februarie - 7 martie, trebuie sa raspundeti la intrebarea: “Din ce limba provine si ce inseamna tradus cuvantul Shan’shi?”

a) Shan'shi, provine din limba japoneza si inseamna "gust intens”
b) Shan'shi, provine din limba malaeziano-indoneziana si tradus inseamna "savoare”
c) Shan'shi, provine din limba chineza si tradus inseamna "aliment”
d) Shan'shi, provine din limba mandarina si tradus inseamna  "armonie”

 

Pentru a afla raspunsul corect, dar si pentru retete cu produsele Shan’shi, intrati pe: www.shan-shi.ro

Puteti castiga unul dintre cele 5 premii, ce contine fiecare urmatoarele produse:

Japan Teriyaki 120 g

Cu Sosul Aromatic Shan'shi Japan Teriyaki puteti prepara repede si usor o mancare tipica japoneza. Japan Teriyaki este un sos pe baza de sos soia combinat cu ghimbir si seminte de susan. Pentru doua portii se prajesc 300g carne, fructe de mare sau legume. Se adauga sosul Shan'shi Japan Teriyaki si se lasa la fiert pentru 3-4 minute. Pentru o masa sanatoasa serviti Sosul Shan'shi Japan Teriyaki cu Orez Wok Shan'shi sau Paste de Orez Vermicelli Shan'shi.

Sfat! La o mancare preparata cu Shan'shi Japan Teriyaki se potriveste ideal un pahar de sake, un vin de orez foarte indragit in Japonia.

Lapte de Cocos 400 ml

Laptele de cocos reprezinta un element principal in bucataria asiatica, in special in cea thailandeza. Acesta se obtine din pulpa de fructe a nucilor de cocos proaspete. Datorita continutului crescut de 80% nuca de cocos se poate intampla ca partea lichida a laptelui sa se aseze in partea de jos. Partea solida de la suprafata, cu continut mare de grasime poate fi folosita in locul uleiului sau untului, pentru a praji carnea sau legumele in wok. Partea lichida este ideala pentru a lega supe si sosuri. Pentru acesta amestecati bine laptele de cocos inainte de a-l folosi.

SFAT! In loc de lapte clasic incercati laptele de cocos pentru gatit si copt: clatitele vor capata in acest fel o nota exotica!

Sos Chili Thai 200 m

Sosurile pe baza de chili sunt un ingredient de nelipsit in bucataria asiatica. Acest lucru se remarca prin variantele numeroase de produse. Un sos in special condimentat este sosul Shan'shi Chili Thai, o compozitie gustoasa din ardei rosu iute si usturoi. Cu nota sa picanta si gustul placut de usturoi acesta se potriveste minunat cu carnea de pasare si gratar.

SFAT! Serviti Shan'shi Sos Chili Thai la urmatorul platou de branza: in combinatie cu branza grasa (de capra) veti trai o experienta culinara de neuitat.

Paste Wok Pre-fierte 250 g

Shan'shi Paste Wok Pre-fierte sunt paste speciale din ou si se potrivesc minunat ca garnitura pentru mancaruri rapide preparate in wok. La paste se adauga intr-un wok sau o tigaie lichid in raport 1:2 si se amesteca pana cand acesta este absorbit. Prin amestecare constanta, Shan'shi Paste Wok sunt gata in doar 3-4 minute!

SFAT! Shan'shi Paste Wok Pre-fierte sunt ideale si in supe. Adaugati pastele in supa fiarta si amestecati des. Pastele capata consistenta potrivita in 2-3 minute

Amestec de condimente pentru wok, 40 g

Contine: Ceapa, morcov, usturoi, ardei, coriandru, lemongrass, chili, praf de nuca de cocos* schinduf, praz, piper, ghimbir, chimion, ulei de susan, aroma.

Pasta Wasabi, 43g

Shan’shi Pasta Wasabi este o pasta foarte iute din hrean japonez. Se poate servi la Sushi, Maki si Sashimi. Se poate folosi ca pasta de condimentat si la preparate cu peste (somon sau ton la gratar). Confera un gust picant si salatelor cu fructe de mare sau fripturilor.

Cei 5 norocosi castigatori care au raspuns corect la intrebare vor fi alesi cu ajutorul random.org si vor fi anuntati miercuri, 18 februarie, pe acasa.ro. Multa bafta!

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete