Sfaturi culinare

#sos #tzatziki #castraveti #salate #salata #aperitive # retete castraveti

Castravetii, racoarea verii. 5 retete proaspete pe baza de castravete

Cu un continut bogat de apa si vitamine, crocant si gustos, castravetele este unul dintre ingredientele vedeta ale verii. Pregateste supe si salate pe baza de castraveti , bauturi si aperitive gustoase si proaspete.

Aperitiv cu castravete

Castravetele este foarte util si atunci cand vrei sa pregatesti cateva aperitive rapide. Il poti combina cu aproape orice, de la branzeturi la produse din carne. Insa daca vrei sa pregatesti ceva special, incearca o reteta de aperitive de somon cu castravete.

Supe cu castravete

In aceasta vara poti sa pregatesti supe reci, care nu necesita fierbere. Foloseste ingredientele proaspete de sezon pentru a pregati o supa de castraveti si struguri verzi.

Daca iti plac supele calde, atunci pregateste o supa de castraveti cu patrunjel, coriandru si lemongrass. Este un preparat parfumat, cu multe plante aromatice , foarte gustos si relativ rapid de facut.

Salate cu castravete

Salata Tzatziki este una dintre cele mai cunoscute tipuri de salata pe baza de castraveti. Preparatul poate fi consumat in multe feluri: cu cartofi prajiti , cu paine prajita, peste fripturi, combinat cu peste, cu legume etc.

Pentru vara, poti face si o salata foarte simpla, de castraveti si marar. Este un preparat nepretentios, dar de efect. O poti servi ca garnitura la diverse mancaruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului