Sfaturi culinare

#congelare #sfaturi culinare #carne #congelare carne

Cat timp congelezi carnea

Modul in care congelezi carnea joaca un rol important in felul in care pregatesti mancarea in bucatarie. Timpul in care poti depozita carnea in congelator variaza in functie de tipul acesteia. Cu toate acestea, este indicat sa eviti prelungirea acestei perioade deoarece alimentul va avea de suferit.

Odata cu trecerea lunilor, carnea isi schimba textura, gustul, aroma, precum si valoarea nutritionala. Afla cat timp este recomandat sa tii carnea congelata:
 

Ambaleaza carnea corect
 

Pune carnea in pungi de plastic si apoi in pungi de hartie . Aerul trebuie scos din pungi pentru ca acesta afecteaza negativ alimentul in timpul congelarii. In functie de tipul de carne, ea incepe sa-si piarda calitatile nutritive in stadii diferite, in perioada de congelare.

Chiar daca folosesti ambalajul original in care a fost cumparata carnea, este recomandat sa invelesti produsul si in pungi pentru ca astfel va fi protejat mai bine in congelator. Nu uita sa etichetezi fiecare pachet in parte. Trece pe un bilet tipul de carne si data la care ai congelat-o.
 

Carnea procesata
 

Carnea procesata rezista cel mai putin in congelator. De aceea, daca ai carne tocata , bacon sau carnati pe care vrei sa-i congelezi, acestia ar trebui pastrati nu mai mult de doua luni.
 

Carne gatita
 

Daca iti ramane tocanita, friptura, supe sau alte mancaruri gatite cu carne, le poti congela pentru o perioada relativ scurta de timp. Astfel de preparate rezista la congelator in jur de 3 luni.
 

Carne cruda
 

Carnea cruda este cea care rezista de obicei o perioada mai lunga de timp in congelator. Poti pastra carnea pana intr-un an de zile sub forma congelata. Nu uita, insa, sa etichetezi, deoarece in timp vei uita cand ai congelat fiecare pachet. Cu cat contine mai putina grasime, cu atat carnea va rezista mai mult timp. Carnea care se pastreaza cel mai bine este cea intreaga, fara grasime si negatita, deoarece aceasta nu are sosuri si nici alte componente care se degradeaza dupa o perioada.


Sursa foto: realsimple.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare