Sfaturi culinare

#culinar #reteta #preparare #carne

Cat timp iti ia sa gatesti carnea

Timpul < a class="xirtireh" href="http://www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de preparare pentru carne difera in functie de temperatura la care o gatesti, nivelul focului (incet, mediu, tare) de marimea bucatii de carne, dar si de calitatea ei. In general cu cat este mai tanar animalul, cu atat carnea este mai frageda si se va prepara mai rapid.


Astfel carnea de pui va fierbe mai repede, aproximativ 25 minute, in timp ce carnea de gaina poate fierbe pana la cateva ore. Nu uita ca si carnea de curcan sau rata are nevoie de o fierbere mai indelungata.

In medie, carnea de vitel are nevoie de aproximativ 35 minute pentru a se patrunde, in timp ce carnea de vita are nevoie de aproximativ 50 minute iar cea de porc circa o ora.

+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Carnea de vanat(rata, mistret, cerb etc) este mult mai tare si va necesita un timp de prepare indelungat.

Pentru a te asigura ca este bine facuta, scoate o bucata de carne din mancare si inteapa-o cu o furculita. Atunci cand este fiarta bine, furculita trebuie sa intre usor in ea.

Pentru carnea prajita sau fripta metoda cea mai buna daca este gata este sa o scoti pe o farfurie si sa o crestezi cu un cutit pana la jumatate. In acest fel iti poti da seama daca mai are nevoie de preparare sau poate fi servita.


Temperaturi cuptor

Desi inainte se foloseau doar clasicele cuptoare cu gaz, acum acestea Au ">au inceput sa fie inlocuite cu cele electrice. In schimb, in retete vei intalni temperaturile necesare pentru folosirea cuptorului cu gaz. Iata mai jos un tabel, cu echivalentele temperaturilor in functie de cuptorul folosit:

Grade Celsius
(cuptor electric)
Grade Celsius
(cuptor cu ventilatie fortata)
 Grade Fahrenheit In trepte
(cuptor pe gaz) 
 Nivel     
 120o  100o  250o  1 foarte incet
 150o  130o  300o  2 incet
 160o  140o  325o  3 mediu- incet
 180o  160o  350o  4 mediu
 190o  170o  375o  5 mediu-tare
 200o  180o  400o  6 tare (fierbinte)
 230o  210o  450o  7 foarte tare (foarte fierbinte)
 250o  230o  500o  8 foarte tare (foarte fierbinte)

 

Citeste si:

 

  •   2009-08-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii