Toamna gusturile tind sa se schimbe, iar ingredientele delicate ale verii sunt inlocuite de fructele proaspete si condimentele toamnei. Merele parfumate din livezi, afinele dulci, mierea aurie, scortisoara aromata, prunele mov si ciorchinele de struguri sunt doar cateva dintre produsele de sezon. Foloseste-le pentru cafele calde, motate cu frisca, vinuri fierte cu anason, ceaiuri din amestec de plante si cocktailuri pentru petrecerile tarzii de toamna.

Cidrul este unul dintre ingredientele cele mai potrivite pentru bauturile si preparatele de toamna. Il poti folosi pentru cocktailuri, punch-uri alcoolice si non alcoolice, chiar pentru variante de martini. Invata o reteta de succes pentru vinul fiert si rasfata-ti prietenii. Foloseste lichiorurile si condimentele pentru a prepara cafele aromate, calde si invaluitoare, care sa te incalzeasca si sa te bucure intr-o zi rece de toamna. Amesteca mierea cu portocale, suc de portocale, lamaie si mirodenii pentru un punch aromat, de toamna. Ceaiurile din plante, bauturile pe baza de dovleac sau prune pot fi alte variante potrivite.
 

Compot de prune

 

Esti racit sau vrei doar o bautura calda si usoara, pe care sa o consumi pe toata durata zilei? Fa un compot de prune. Este o bautura potrivita pentru intreaga familie. Pentru a-l parfuma foloseste in aceasta reteta apa de trandafiri. Preparatul este simplu de facut si necesita numai patru ingrediente.
 

Cafea de ciocolata
 

Daca ai musafiri, una dintre cele mai simple moduri sa-i servesti cu ceva este sa faci o cafea. Surprinde-i cu o cafea din ciocolata si scortisoara. Adauga un mot de frisca si rade putina ciocolata, pentru un aspect desavarsit.
 

Sangria cu smochine
 

Daca esti un iubitor de sangria, poti pregati o astfel de bautura chiar la tine in bucatarie, in varianta de toamna. Cheama-ti prietenii si savurati un pahar de sangria de toamna cu smochine, prune, caise si portocale.
 

Afinata

Afinata este o bautura alcoolica pe baza de afine fermentate. Pentru a putea servi aceasta bautura trebuie sa o faci cu cateva luni inainte. Ai nevoie doar de alcool sau votca, afine si zahar.
 

Punci din lapte
 

Un punci din lapte si brandy este potrivit pentru sezonul rece. Indulceste-l cu un zahar fin si condimenteaza-l cu putina scortisoara.



Sursa foto: fabricadecuvinte.blogspot.com
 

  •   2011-10-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii