Sfaturi culinare

#servire bauturi #amenajare masa paste #masa de paste #bauturi #paste

Ce bauturi pui pe masa de Paste

Ce-ar fi masa de Paste fara un paharel de tuica la aperitiv si unul de vin la friptura de miel? Daca te intrebi cu ce e cel mai bine sa inchini un pahar la masa de sarbatoare, iata in continuare cateva sfaturi utile:

Tuica la aperitiv

La inceputul unei mese, mai ales al uneia imbelsugate si cu o multime de preparate greoaie, se spune ca merge o tarie ca sa iti deschida apetitul. Poti alege o tuica de pruna mai slaba, la 28-30 de grade, asa cum se face in Muntenia. Sau, pentru cei care nu sunt prea slabi de inger, o palinca ardeleneasca. Trebuie sa stii ca aceasta licoare are intre 52 si 55 de grade, asadar atentie mare! Daca preferi bauturile din import, atunci trebuie sa alegi un single malt sau un jamaican autentic.

Un vin rosu la friptura

O friptura de miel, asadar din carne rosie, merge de minune cu un vin rosu sec. Poate fi un Cabernet Sauvignon, care este un vin tare, un Merlot, vinul cu gust de ierburi aromatice, ori un Pinot Noir, pentru cei cu gusturi mai fine.

In schimb, pentru ca in ultimii ani friptura de curcan a ajuns sa ia tot mai des locul celei de miel, atunci inlocuieste vinul rosu cu unul alb, de preferinta un Sauvignon Blanc.

Nu trebuie sa neglijezi nici desertul. Intrucat nu este o sarbatoare care sa presupuna deschiderea unei sticle de sampanie, trebuie sa te gandesti totusi la un vin aromat, care sa se potriveasca bine cu dulciurile ori cu fructele pe care le-ai pus pe masa. Ar fi bine sa alegi un vin dulceag, asa cum e Busuioaca, Tamaioasa ori Muscatul.

Pentru petrecerile mai relaxate, cum ar fi cele in aer liber, e bine sa ai pregatita si o sticla de vin rose, un vin parfumat, prietenos. Poti alege vinuri rose din soiurile Merlot, Feteasca Neagra sau Pinot Noir, ori un rose italienesc, ceva mai elaborat.

Un digestiv la final

Dupa o masa copioasa, pana la tigara, merge si o licoare digestiva. Poti miza pe un bitter autentic, ori un lichior aromat in care sa strecori o feliuta de lamaie si gheata sau chiar un coniac bun. Nu uita nici de cafeaua care trebuie sa incheie orice masa savuroasa.

Sursa foto: thedriftwoodgroup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete