Sfaturi culinare

#morcovi #mango #alimentatie #salata kale

Ce ingrediente sa folosesti in mancare in luna ianuarie

Dupa meniurile copioase de sarbatori, poti face cateva modificari in alimentatia zilnica pentru a fi din nou in forma si pentru a asigura organismului necesarul de energie.

Iata ce ingrediente sa folosesti in mancare in luna ianuarie:

Salata kale

Salata kale este unul dintre alimentele specifice inceputului de an. Poti folosi aceasta salata in ciorbe si in tocanite. O alta modalitate este sa sotezi kale cu usturoi, sare, piper si chilli. Adauga putin parmezan ras si serveste acest fel de mancare usor si hranitor.

Pentru o mancare consistenta, poti face o tocanita din kale si bacon. Prajeste doua felii de bacon 5 minute si apoi scoate-l din tigaie. Pune deoparte o lingurita din sosul ramas in tigaie. Caleste 1 1/4 cana de ceapa feliata, apoi adauga 450 gr salata kale si tine pe foc 5 minute.

Adauga 1/3 cana cidru de mere si o lingura otet din cidru de mere. Acopera si lasa mancarea pe foc 10 minute. Adauga 1 1/2 cani de mere taiate, jumatate de lingura de sare si 1/4 lingurita piper negru macinat. Tine inca 5 minute pe foc. Serveste mancarea cu bucatelele de bacon.

Morcovi

Morcovii contin multe vitamine si fac parte din alimentele recomandate pentru inceputul de an. Foloseste morcovii in supe cremoase, usor de digerat. Supele te incalzesc si sunt hranitoare, putand constitui o masa in sine.

Incinge 2 lingurite de ulei de masline. Pune in tigaie 2 cepe taiate, 600 gr morcovi feliati si 2 tulpini de telina. Prajeste legumele 5 minute. Toarna 1 1/2 litri supa de pui si fierbe pana da in clocot. Fierbe apoi supa inca 25 de minute la foc mic. Pune supa in blender si proceseaza continutul pentru a o face cat mai fina. Serveste supa de morcovi cu smantana si arpagic.

Mango

Mango este un fruct exotic potrivit pentru a fi folosit in bucatarie la inceput de an. Utilizeaza-l in bauturi sanatoase si hranitoare, alaturi de alte fructe si de plante aromatice.

Pune intr-un blender 90 gr rucola, 1 mango decojit, taiat cubulete, o lamaie fara coaja, fara seminte si fara partea alba, o lingurita ghimbir macinat, o cana de apa si 1/2 cana de gheata. Proceseaza si toarna in pahare.

Sursa foto: naturalscoop.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului