Sfaturi culinare

#meniu #sfaturi culinare #serviciu #meniu festiv

Ce meniu festiv sa pregatesti de ziua ta, pentru serviciu

Te-ai saturat de vesnicele prajituri cu crema cumparate din cofetarii? Daca nu sunt mancate toate prajurile si fursecurile de cate ori este ziua cuiva, cand vine randul tau le poti face o surpriza colegilor aducand la serviciu mancaruri gatite chiar de tine. Fa un meniu de ziua ta pentru serviciu si impresioneaza-ti echipa printr-un gest frumos.

Iata ce poti face pentru a pregati un astfel de meniu pentru serviciu:


1 Meniul trebuie sa fie gandit in asa fel incat sa indeplineasca anumite criterii.


In primul rand, preparatele alese trebuie sa fie din categoria celor care pot fi preparate si servite la jumatate de ora - o ora de la preparare. Prin urmare, nu vei alege ciuperci umplute facute la cuptor, bruschette cu rosii, crostini , frigarui sau alte mancaruri care se fac si se servesc imediat.

Dimpotriva, poti sa faci un quiche alegand varianta ta preferata. Acest tip de preparat este bun si cald si rece si il poti face chiar si cu o seara-doua inainte.

Orienteaza-te catre preparatele care se servesc in bucatele si care arata bine puse pe scobitori sau betigase pentru aperitive. Incearca o reteta de chiftelute cocktail. Acestea sunt ideale pentru petreceri, sunt hranitoare si arata bine. La nevoie le poti incalzi intr-un cuptor cu microunde .

Opteaza pentru tipul de aperitive care se servesc in jurul unui bol cu sos, cum este cazul cruditatilor. Fa un platou cu legume crude si crema de branza. Acest fel de mancare este bun si pentru colegii aflati la dieta sau care tin post.

Daca vrei sa impresionezi cu adevarat, mizeaza pe branzeturi. Poti pregati  o bila dintr-o combinatie de branzeturi, imbracata apoi in nuca si patrunjel. Este un preparat elegant si spectaculos.

In cazul in care vrei sa servesti pateuri , pregateste propriile tale pateuri de casa, din branza si plante aromatice . Incearca o reteta de pateuri cu branza si cimbru. Pateurile le poti face cu o zi inainte, iar acestea se servesc in general la temperatura camerei.

Nu uita de ouale umplute. Acestea pot fi facute cu tot felul de ingrediente si sunt intotdeauna apreciate. Le poti decora in asa fel incat sa obtii din ele ratuste, soricei etc.

La desert, pregateste un tort sau o tarta.

Adauga cateva sucuri, apa plata si minerala si cateva cesti de cafea.


2 Cumpara accesorii pentru ziua de nastere la serviciu


Cumpara casoleta cu capac, tavi si tacamuri . Acum exista pe piata o gama variata pentru acest tip de vesela din carton si plastic.

Sursa foto: travellerspoint.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului