Sfaturi culinare

#paste #meniu #cozonac #pasca #oua paste #miel #gratar #drob

Ce meniu poti pregati pentru o iesire la iarba verde de Pasti

Pastele inseamna bucurie si caldura, clipe frumoase alaturi de cei dragi. Iar daca vremea e frumoasa, este o ocazie potrivita pentru a iesi la un gratar, impreuna cu familia si prietenii. Daca te-ai decis deja in acest sens, atunci ar trebui sa te gandesti la un meniu potrivit pentru aceasta ocazie.

O iesire la iarba verde nu inseamna numai compania oamenilor dragi si veselie, ci si mancare, care capata parca un alt gust atunci cand este servita in mijlocul naturii. De aceea, in meniul pentru iesirea de Pasti ar trebui sa strecori mancaruri specifice acestei sarbatori, dar si feluri de mancare pe care sa le pregatesti pe loc, la un gratar.

Iata cateva idei pe care le-ai putea introduce in meniul tau de iarba verde:
 

Preparate de acasa:



Drob de miel

Carnea de miel este, in general, nelipsita din preparatele de Pasti, iar drobul de miel este gustos si usor de preparat.



Drob vegetarian cu ciuperci si soia

Sarbatoarea de Paste poate fi usor adaptata si pentru persoanele care au un stil de viata vegetarian sau vegan, asa ca daca faceti parte din aceasta categorie, nu disperati. Exista numeroase retete pentru diferite preparate traditionale de Paste la fel de gustoase si fara carne.


Oua vopsite :



Cum sa faci oua de Paste decorate cu frunze

Incondeierea oualelor de Paste din ziua de astazi nu mai are granite. Insa oricat de mult ar evolua incondeierea oualor, tot cele rosii raman cu adevarat in spiritul sarbatorii Pastelui. Decorarea cu frunze, una dintre cele mai vechi metode de incondeiat oua, o invata urmand cativa pasi simpli pe care ii regasiti in cele ce urmeaza.



Oua vopsite in culori obtinute natural

Stiai ca poti vopsi ouale in albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizand morcovi? Ori ca poti obtine culoarea verde din spanac, iar rosul, din suc de rodie? Vrei ca anul asta sa faci oua vopsite numai prin culori naturale? Citeste sfaturile noastre si vei reusi sa faci acest lucru cu mai putin efort.



Pregatite la gratar:



Frigarui de miel la gratar

Carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paste atat a romanilor, cat si a altor locuitori europeni, fiind apreciata datorita fragezimii si savoarei aparte. Daca optezi pentru petrecerea Pastelui in aer liber, delicioasele frigarui de miel nu trebuie sub nicio forma sa lipseasca, deoarece au un gust extraordinar, si mai mult decat atat, sunt foarte usor de pregatit.




Mici

Micii sau mititeii sunt nelipsiti de la iesirile la gratar ale romanilor. Tuburile de carne tocata sunt prajiti pe gratarul incins atunci si sunt serviti calzi, alaturi de mustar sau salata.


Desert:



Oua de Paste cu cirese

Ouale de Paste cu cirese sunt un desert delicios pe care il poti servi la masa speciala de Paste. Ciresele si crema de vanilie cu nuci le vor da acestora un gust deosebit de al altor tipuri de oua pe care le-ai pegatit pana acum, iar modul simplu de preparare te va face sa le alegi si alta data.

 


Oua de Pasti din nuca de cocos

Atractia mesei de Pasti o constituie ouale de diferite culori si modele. Ouale din nuca de cocos nu fac decat sa intregeasca aceasta imagine a Pastelui si sa aduca savoare mesei festive. Ouale sunt usor de preparat, gustoase si au o savoare unica care ii va incanta pe toti invitatii, dar in special pe cei mici.



Cozonac cu rahat

Cozonacul cu rahat este unul dintre preparatele culinare cu care romanii isi omenesc oaspetii, de obicei in preajma marilor sarbatori religioase (Craciun, Paste). Cozonacul cu rahat este un produs usor de preparat, care nu necesita prea multe ingrediente.




Pasca cu branza si stafide

Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile,  pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de migala si multa rabdare.
 

Sursa foto pp: manywallpaper.com

 

  •   2010-04-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii