Sfaturi culinare

#pasti #paste #oua paste #reteta

Ce poti face cu mancarea ramasa de Pasti

Dupa zilele de Pasti ne raman mancaruri care nu au apucat sa fie mancate. Oua vopsite ramase nemancate, fripturi sau carne ramasa in frigider, piureuri, umpluturi - toate acestea se pot transforma in alte mancaruri, rezultate din combinatii cu mancarea ramasa. Iata cateva idei in acest sens.

Salate din oua
 

Daca ti-au ramas multe oua vopsite si ti-e teama sa nu se strice, transforma-le in alte mancaruri. Una dintre cele mai gustoase idei este salata din oua, pe care o poti prepara in mai multe feluri.

O varianta de salata de oua este cea care combina minim trei oua fierte tari, trei sferturi de lingurita de mustar, trei sferturi de lingura de smantana, cateva fire de ceapa verde, un castravete murat sau o felie de gogosar murat, cateva feliute de cascaval sau branza sarata si rosii sau ardei gras pentru ornat. Taie ouale marunt sau da-le pe razatoare, taie marunt branza sarata si castravetele murat, iar alaturi toaca si ceapa verde. Amesteca ouale cu smantana si mustar, adauga branza maruntita si ceapa verde. Combina-le bine si adauga si restul de ingrediente, exceptand legumele pentru ornat. Poti adauga, daca vrei si o lingurita de maioneza. Pune sare si piper dupa gust, apoi aseaza-le intr-un castron. Continutul este apoi rasturnat pe un platou, iar deasupra se aseaza legumele taiate.

O alta salata de oua poate fi pregatita din 6 oua fierte tari, un sfert de cana de maioneza, un sfert de cana de smantana dietetica, un varf de lingurita de paprica, 1 lingura de mustar, o lingura de hrean la otet, o lingura de ceapa rosie tocata, doua linguri de sunca taiata cubulete, sare si piper dupa gust. Amsteca ingredientele si da bolul in care se afla la rece pana cand le vei manca.
 
De asemenea, mai poti incerca si varianta unei salate Nicoise, iar daca iti plac ouale umplute, poti pregati si niste oua umplute cu resturi de la masa de Pasti.
 

Salata de miel
 

In cazul in care dupa zilele de Pasti ti-a mai ramas niste carne de miel, o poti folosi pentru a pregati o salata delicioasa cu laptuca sau salata si branza feta. Vei avea nevoie de 500 de grame de carne de miel fara os, cinci cani cu laptuca taiata marunt, o cana de naut, o jumatate de cana de ceapa rosie feliata, o jumatate de cana de dressing Caesar, o jumatate de cana de branza feta maruntita.

Pune carnea de miel la cuptor, intr-o tava larga, la o temperatura de 65 de grade Celsius, pentru 8-10 minute. Lasa apoi carnea sa se raceasca si marunteste-o. Taie si laptuca si ceapa rosie. Amesteca ingredientele, in afara de branza feta, prepara un dressing pe care il vei turna peste ingrediente. Deasupra pune branza feta.
 

Mix special cu ce ti-a mai ramas prin frigider
 

Daca ai mai gasit prin frigider carne de miel, sunca sau jambon, piure de cartofi sau de legume, smantana si branza poti pregati un mix special. Taie intai feliute carnea si branza. Apoi, intr-o tava unsa cu ulei sau unt, aseaza pe rand feliile de carne, iar deasupra toarna putin sos de friptura. Intr-un bol amesteca piureul de cartofi sau de legume cu smantana si branza, astfel incat sa iti rezulte o compozitie subtire insa nu foarte subtire. Daca vrei, pune in acest amestec si ceapa, ardei sau usturoi taiate marunt. Toarna aceasta compozitie in tava, peste carne iar deasupra rade niste branza. Da tava la cuptorul pe care il incalzisei deja si las-o sa se coaca pentru 30-45 de minute. Rezultatul obtinut se serveste cald, alaturi de legume crude sau fierte ori impreuna cu o salata.

Pofta buna!

Sursa foto : Apartmenttherapy.com

  •   2010-04-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii