Una dintre marile probleme cu care se confrunta numeroase gospodine este lipirea pastelor de oala. Pentru a prepara niste paste perfecte, trebuie sa tii cont de anumite recomandari. Chef Matt Sigler a dezvaluit cateva secrete despre preparea pastelor. Iata care sunt acestea:
Amesteca constant
Pastele nu se vor prinde oala daca le amesteci in mod constant cu o lingura de lemn. Ele trebuie amestecate bine la inceputul, mijlocul si finalului timpului de gatire. Dupa ce adaugi pastele in apa clocotita, ai grija sa dai focul la o intensitate mai mica.
Ai grijă ca apa să fiarbă înainte să adaugi pastele
Nu arunca pastele imediat in apa. Las-o sa fiarba intai, apoi adauga si pastele pentru a preveni lipirea lor.
Folosește suficientă apă
Raportul ideal este patru litri de apă la un kilogram de paste. Dacă gătești cu o oală mai mică și folosești mai puțină apă ai grijă să amesteci des.
Sursa foto: foodstory.ro