Sfaturi culinare

#paste #preparare paste

Ce sa faci ca pastele sa nu se lipeasca de oala

Una dintre marile probleme cu care se confrunta numeroase gospodine este lipirea pastelor de oala. Pentru a prepara niste paste perfecte, trebuie sa tii cont de anumite recomandari. Chef Matt Sigler a dezvaluit cateva secrete despre preparea pastelor. Iata care sunt acestea:

Amesteca constant

Pastele nu se vor prinde oala daca le amesteci in mod constant cu o lingura de lemn. Ele trebuie amestecate bine la inceputul, mijlocul si finalului timpului de gatire. Dupa ce adaugi pastele in apa clocotita, ai grija sa dai focul la o intensitate mai mica.

Ai grijă ca apa să fiarbă înainte să adaugi pastele

Nu arunca pastele imediat in apa. Las-o sa fiarba intai, apoi adauga si pastele pentru a preveni lipirea lor.

Folosește suficientă apă

Raportul ideal este patru litri de apă la un kilogram de paste. Dacă gătești cu o oală mai mică și folosești mai puțină apă ai grijă să amesteci des.
 

Sursa foto: foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului