Sfaturi culinare

#maicute #sfaturi culinare #paste #post #postul pastelui

Ce sa mananci in Postul Pastelui! Sfaturi de la maicute

Maicutele de la manastiri respacta cu strictete posturile. Acolo se consuma in permanent mancare sanatoasa, dar cu precadere in post. Daca nu stii ce sa mai gatesti de post, inspira-te din retetele acestora.

Maicutele respecta toate dezlegarile. Astfel, in zilele in care este dezlegare la peste acestea consuma doar peste. De asemenea, uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.

La manastire nu exista zi in care sa nu se consume ciorba sau supa de legume. Acestea sunt facute cu fasole, ciuperci, morcovi sau cartofi. De asemenea, se consuma mancare de cartofi, fasole, ciuperci sau tocanite. Maicutele consuma si orez, simplu sau cu legume. Tot in aceasta perioada maicutele consuma zacusca pe care o pregatesc inca de toamna.

Maicutele profita din plin de beneficiile legumelor de sezon precum: spanac, leurda, untisor, loboda si urzici. Din acestea se realizeaza mancaruri sau salate.

La desert se servesc compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta. Se mai consuma gogosi de post si placinte cu nuca, gem si mere. De asemenea maicutele consuma mere coapte, umplute cu nuca si indulcite cu miere. Se mai consuma taitei tavaliti prin nuca si indulciti cu miere.

Sursa foto: hospitalityinfocentre.co.uk

  •   2017-03-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii