Sfaturi culinare

#branza #macaroane #vin

Ce trebuie sa stii despre branza Brick

Branza Brick este o branza fabricata in Wisconsin si este una dintre cele mai vechi branzeturi din Statele Unite. O poti folosi in bucatarie in multe feluri, de la apertive si sandwinch-uri la feluri principale cu paste sau carne si deserturi cu fructe.

Cum recunosti branza Brick
 

Produsul este facut intr-o forma asemanatoare unui caramizi, de unde si numele de “brick”. Branza Brick are mai multe nuante, de la galben pal la alb. Cand este proaspata, aroma acesteia este una dulce, insa in timp aroma acesteia se modifica, odata cu “maturizarea” branzei.

Unele tipuri de branza Brick sunt aromate cu diverse ierburi aromatice .
Gradul de moliciune este unul mediu, branza fiind nici prea tare, nici foarte moale si poate fi faramitata usor.


Cum folosesti Branza Brick in bucatarie


Branza Brick este cel mai adesea folosita pentru sandwich-uri, dar si in retete care presupun topirea branzei la caldura, precum cordon bleu, macaroane cu branza, tocanite etc. De asemenea, branza Brick se preteaza bine la combinatiile cu biscuiti dulci si fructe. De exemplu, branza Brick poate fi servita cu mere, struguri sau pere. Daca vrei sa o mananci pe paine, alege painea neagra.

O poti servi alaturi de vinuri rosii, cidru, bere sau pur si simplu cu apa minerala .

Pentru depozitare, inveleste-o bine si pune-o in frigider, intr-un loc cat mai putin rece, ca de exemplu, pe usa. Odata inceputa, branza rezista intre 2 si 4 saptamani.
 

  •   2011-01-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii