Milkshake-ul este o bautura populara in special in randul copiilor si tinerilor. Avand la baza numai 3 ingrediente, milkshake-ul poate fi facut usor, in mai putin de 5 minute. Serveste-l intr-o zi calduroasa de vara sau ca o gustare in timpul zilei.
Reteta pentru cel mai simplu milkshake
Un milkshake are la baza numai 3 ingrediente: laptele, inghetata (cu aroma dorita) si siropul (la alegere). Pune cantitatea de lapte in blender, conform instructiunilor retetei. Adauga inghetata si siropul, apoi inchide capacul si proceseaza la viteza mare, apoi la viteza mica, un minut. Pentru a obtine consistenta dorita, se adauga lapte pentru un milkshake mai subtire sau inghetata pentru unul mai gros. Bautura poate fi decorata cu frisca, cirese, ciocolata rasa etc.
Daca folosesti fructe moi in reteta, ca de exemplu, bananele, pune-le in blender dupa ce ai amestecat laptele cu inghetata.
Retete de milkshake
Exista multe retete de milkshake din care sa alegi. Cele mai cunoscute sunt milkshake-urile de ciocolata, capsuni si vanilie. Daca faci un milkshake din inghetata de vanilie, combina acest ingredient cu sos de ciocolata si capsuni proaspete.
Incearca o reteta de milkshake de ciocolata, care este una dintre cele mai populare variante ale acestei bauturi. Pentru acest preparat ai nevoie de numai 3 ingrediente: sirop de ciocolata, inghetata de ciocolata si lapte.
Pentru un plus de savoare, adauga in compozitie o noua aroma. Fa un milkshake de ciocolata cu menta. Este o bautura energizanta si racoritoare, perfecta pentru o zi de vara.
Serveste bautura in pahare inguste in partea de jos si tot mai largi in partea superioara, fara picior. Le poti pune la racit inainte de a pregati milkshake-ul. Un pahar rece va pastra bautura proaspata mai mult timp. Este important sa servesti milkshake-ul rece, imediat, deoarece lasat la temperatura camerei, isi pierde textura si savoarea. Serveste bautura cu un pai gros.
Continutul caloric al retetelor de milkshake
Desi este o bautura foarte gustoasa, milkshake-ul trebuie consumat cu moderatie. Acest preparat are o cantitate mare de zahar si calorii care afecteaza dintii si ingrasa. Preparatul este contra indicat pentru diabetici. Pentru o reteta mai putin calorica, foloseste lapte degresat.
Sursa foto : thekitchn.com
Autor: Andra Rotaru