Sfaturi culinare

#retete rapide #cina # retete pui #retete usoare #cina rapida

Cina rapida: 5 moduri sa introduci in retete puiul la rotisor

Puiul la rotisor este asul tau din maneca in timpul saptamanii, cand cina rapida este o necesitate stringenta. El poate fi introdus in numeroase retete usor de pregatit, gustoase si hranitoare. Fie ca il prepari din weekend, fie ca il cumperi de la supermarket in drum spre casa, puiul la rotisor iti salveaza timpul si energia la finalul unei zile istovitoare.

Iata cateva moduri excelente de a introduce puiul la rotisor in retete excelente pentru o cina rapida, usoara si satisfacatoare!


1. Pui la rotisor cu orez si legume

O prima varianta prin care sa faci puiul la rotisor un ingredient excelent pentru cina este sa il asociezi cu orez si legume calite in tigaie. Ai nevoie de o cutie de orez semi-preparat (gata in 10 minute), pe care sa il calesti in 2 linguri de ulei de masline. Adauga mazare, ardei rosu, masline verzi si puiul taiat fasii, apoi asezoneaza preparatul cu un praf de sare, piper si alte condimente preferate. In doar 25 de minute, poti sa savurezi o cina delicioasa si satioasa!


2. Salata cu merisoare, pui si spanac

Plina de nutrienti importanti, vitamine si minerale, salata cu merisoare, pui si spanac va fi pe placul intregii familii. Ai nevoie de frunze proaspete de spanac, bucatele de pui la rotisor, merisoare si masline negre. Adauga un sos din otet/lamaie, sare, piper si crutoane.


3. Cupe de salata verde cu pui

O alta cina gustoasa si binevenita la inceputul sezonului cald poate fi constituita din cupele de salata verde cu pui si condimente. Adauga intr-o tigaie cativa stropi de ulei masline, apoi caleste ardei verde si ceapa rosie, taiate cubulete. Adauga puiul la rotisor maruntit si masline. Asaza cate doua frunze tinere de salata verde in forma de cosulet si umple-le cu aceasta compozitie delicioasa, apoi presara patrunjel tocat.


4. Salata greceasca asezonata cu pui

Puiul la rotisor transforma salata greceasca intr-un preparat principal satios. Amesteca salata verde rupta fasii, cu castraveti, rosii, masline, conopida fiarta, ardei verde si pui la rotisor taiat cubulete. Adauga un sos acru din otet si ulei de masline, apoi presara marar proaspat.


5. Lipii umplute cu pui, orez si branza

Cumpara de la supermarket lipii si umple-le cu o compozitie neobisnuita, dar foarte gustoasa: pui, orez la tigaie, branza proaspata, masline si sos de iaurt (cu usturoi, pentru o aroma aparte). Ruleaza lipiile si surprinde-i pe cei dragi cu o reteta excelenta la cina!



Sursa foto: foodnetwork.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare