Sfaturi culinare

#bauturi #limonada #shake #lamai #pepene

Cinci bauturi racoritoare de vara

In zilele toride de vara in care nu te poti gandi decat la ce ai putea face ca sa te racoresti, pregateste-ti cateva bauturi care iti vor aduce aceasta senzatie. Fie ca sunt limonade, shake-uri, punciuri sau ceaiuri, aceste bauturi iti vor ajuta organismul sa se pastreze hidratat in perioada calduroasa.
 
 

 

Limonada din lamai si menta 
 

Aceasta bautura este una dintre cele mai simple si racoritoare bauturi pentru care poti opta in zilele fierbinti. Aroma lamailor va fi intarita de cea a mentei adaugate in reteta cu lamai si menta. Senzatia de racorire va fi si mai pregnanta daca ii adaugi 1-2 cuburi de gheata.
 

Limonada cu pepene rosu
 

Din pepene rosu amestecat cu suc de lamaie vei obtine o bautura deosebita - o limonada cu pepene rosu. Respecta pasii acestei retete pentru a obtine o limonada cu amestec de arome: lamaie, pepene, menta. Adauga-i si cateva cuburi de gheata pentru un plus de racoare.
 

Bautura cu zmeura si lime
 

Vara este anotimpul zmeurei. De aceea o bautura cu zmeura si lime este o idee buna ca sa te racoresti in timpul zilelor caniculare. Reteta se poate pregati foarte usor, avand doar cateva ingrediente.


Shake cu capsuni


Shake-urile sunt bauturi pe care le poti pregati in maxim 10 minute si se prepara folosind fructe proaspete sau congelate, lapte si inghetata amestecate in blender. Posibilitatile de retete- idei sunt multiple, iar una dintre cele mai simple bauturi este shake-ul de capsuni. Pregateste-o in zilele calduroase si serveste-o rece pentru a te bucura de savoarea si senzatia de racoare pe care o lasa.
 

Ceai racoritor cu ceai alb
 

Si cum ceaiurile sunt si ele bauturi care pot avea efect racoritor, ai la dispozitie si optiunea de a prepara astfel de bauturi cu gheata. O idee de astfel de ceai racoros este obtinuta din ceai alb, menta si alte plante, pe care le adaugi in stare proaspata in apa care fierbe. Dupa aceea bautura merge la frigider, iar servirea se face dupa ce ceaiul este rece.


Sursa foto : tipsytexan.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare