Sfaturi culinare

#inlocuire unt retete #inlocuire unt #unt #sfaturi culinare #retete

Cu ce alimente poti inlocui untul din retetele favorite

Fie ca doresti sa mananci mai sanatos, tii post sau doresti sa urmezi o dieta vegana, nu inseamna ca trebuie sa renunti la retetele favorite. Tot ce trebuie sa fac este sa inlocuiesti ingredientele nedorite. Iata cu ce poti inlocui untul, indiferent ca prepari prajituri sau feluri principale.

 

Ulei de masline – uleiul de masline este ideal in prepararea mancarurilor, al soteurilor sau pentru prepararea diverselor sosuri.

Avocado – aceasta leguma bogata in vitamine si minerale, dar si omega 3 este ideala pentru preparatele coapte, precum checuri (dulci sau sarate), placinte, briose etc.

Sosul de mere – sosul de mere este ideal in prepararea unor deserturi precum briose sau blaturi de tort. Secretul este insa sa folosesti suc proaspat stors, acasa si nu cumparat din magazine.Va fi mult mai gustos.

Ulei de cocos – ideal in retetele de fursecuri, biscuiti sau alte preparate dulci. Pe langa faptul ca da o aroma placuta mancarurilor este mult mai sanatos decat untul.

Sursa foto: draxe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului