Inlocuitori pentru lapte batut
Laptele batut este un ingredient destul de rar folosit in mancarurile obisnuite, asa ca nu trebuie sa te mire daca nu il ai frecvent in frigider. Daca te afli in situatia de a avea nevoie de el pentru un preparat si nu il ai la indemana, afla ca il poti inlocui cu succes si cu iaurt de baut sau iaurt amestecat cu lapte.
Substitute pentru unt
Nu ai unt in casa, dar ai avocado? Este tot ce ai nevoie pentru a inlocui untul in preparatele tale. Atat untul, cat si alte surse de grasimi din retete (uleiuri, margarina etc.) pot fi inlocuite si cu piureul de banane, care ofera aceeasi textura, dar un gust mai parfumat si delicios, mai ales in deseturi.
Substitut pentru zahar
Exista o multime de inlocuitori naturali si foarte sanatosi pentru zahar: miere, melasa, sirop de artar etc. Insa toate au un continut crescut de calorii, de aceea, daca vrei sa reduci cantitatea de zahar folosita in mancaruri, dar sa te bucuri totusi de gustul dulce al acestuia, inlocuieste o parte din acest ingredient cu vanilie. Inlocuieste fiecare 2 linguri de zahar cu cate 1/2 lingurita de extract de vanilie.
Inlocuitori pentru oua
Chiar daca pare greu de crezut ca ouale pot fi inlocuite cu alte ingrediente in mancaruri, specialistii sustin ca semintele de chia sau de in inmuiate in apa pot face minuni in locul acestora in special in retetele care necesita coacere.
Praful de copt in combinatie cu otet poate inlocui cu succes albusul de ou in preparate coapte, iar branza tofu poate substitui intregul ou in aluaturi de placinta sau paine.
Inlocuitori pentru vin
Daca pregatesti o reteta si ai nevoie de putin vin, dar nu ai nicio sticla la indemana, nu te impacienta, intrucat cidrul sau otetul pot fi folosite cu succes in locul acestuia.
Substitut pentru faina cu agent de crestere
Daca te tot lovesti de retete in care ti se solicita faina de patiserie sau cu agent de crestere si nu ai in casa asa ceva, o poti improviza amestecand faina cu sare si praf de copt.
Sursa foto: bluenose.com