Te-ai gandit vreodata sa incerci o reteta de cuburi de gheata ? Insereaza o floare comestibila, o planta aromatica sau un fruct si impresioneaza-ti musafirii cu o bautura rece, servita cu aceste cuburi deosebite.
 

Cuburi florale de gheata
 

Pentru o bautura feminina, foloseste cuburi florale de gheata. Ai nevoie de o tavita pentru gheata in care exista suficient spatiu incat cuburile sa aiba peretii cat mai grosi. Nu vrei ca in timp ce este consumata, cuburile sa se topeasca complet. Toarna apa astfel incat sa umpli numai un sfert din capacitatea tavitei. Aseaza apoi cate o floare in fiecare orificiu, cu fata in jos. Da tava la congelator pentru a ingheta. Scoate tava, adauga apa pana la jumatate si ingheata din nou. Scoate tava, toarna apa pana sus si ingheata pentru a treia oara.


Daca vrei sa obtii cuburi de gheata cat mai limpezi, foloseste apa distilata care a fost fiarta si racita. Este bine sa folosesti flori comestibile, precum orhidee sau condurul doamnei.
 

Cuburi de gheata din legume si plante aromatice
 

Daca vrei sa servesti un Bloody Mary special, prepara bautura si serveste-o in cuburi de gheata aromatizate. Pune intr-un blender telina si chimen si amesteca bine. Adauga suc proaspat de lamaie si putina sare, apoi toarna compozitia in tava de gheata si da-o la congelator.



 

Cuburi de gheata din fructe
 

Foloseste cuburi de gheata aromate cu fructe pentru bauturi precum limonada sau punch. Taie in bucatele sau in felii cateva lamai, lime si portocale, apoi foloseste recipiente mai mari pentru a le ingheata. Pune apa pana la jumatate si da-le la congelator.


Cuburi de gheata anti-diluare
 

Te-ai saturat sa bei un frappe sau o cafea rece diluata din cauza cuburilor de gheata? Pregateste o cafea obisnuita, lasa-o sa se raceasca, apoi toarna-o in tavita pentru gheata. Cuburile de cafea inghetata iti vor raci bautura fara sa o mai dilueze. La fel poti face pentru bauturi reci precum Mojito. Amesteca o parte suc de lime cu o parte sirop si toarna in tava pentru cuburi de gheata. Adauga frunzulite de menta si congeleaza-le.

Pentru un Martini, foloseste cuburi de gheata cu masline. Pentru a raci un pahar de bourbon poti adauga cuburi de gheata din cola. Pentru limonada sau ice tea amesteca suc de lamaie cu miere si da compozitia la congelator pentru a obtine cuburi de gheata aromate.

 

Surse foto:

freshforkids.com.au

blogboutique.com

hillsandheights.org

bp.blogspot.com

  •   2011-08-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii