Sfaturi culinare

#cocos #fructe #fructe exotice

Cum alegi nuca de cocos

Esentele puternice se tin sub invelisuri tari – aceasta este vorba care poate fi aplicata si in cazul nucilor de cocos. Aceste fructe exotice sunt foarte gustoase, iar consumate proaspete, sunt pentru multi fructul perfect, datorita laptelui si miezului apetisante. Insa pentru a te putea bucura de savoarea acestui fruct ar trebui sa stii ca atunci cand o cumperi, ai nevoie de cateva mici trucuri pe care sa le aplici in alegerea acestuia.


Verifica greutatea
 

Incearca nuca de cocos dupa greutate. O nuca de cocos mai grea este o nuca de cocos mai buna. Masoara mai multe nuci de cocos intre ele si alege-o pe cea mai grea, pentru ca va avea mai mult suc in interior si va fi mai buna.


Verifica laptele din interior
 

Scutura nuca de cocos astfel incat sa ii auzi laptele din interior. Cea mai buna nuca de cocos are sunetul unui “val” care se loveste de perete, intr-un sunet clar.


Verifica-i culoarea
 

Alege o nuca de cocos de culoare cafenie, acestea sunt cele mai proaspete si au cel mai bun gust. Atunci cand sunt vechi, nucile de cocos incep sa devina mai gri iar cele care nu mai sunt bune au bucati decolorate sau pete, locuri care sa fie mici brese , prin care se poate sa se fi scurs sucul din interior.


Verifica "ochii" nucii de cocos
 

Asigura-te ca "ochii” nucii de cocos nu sunt decolorati, ca nu sunt sparti sau nu au vreo proeminenta, pentru ca aceste puncte, ochii, sunt locul prin care insectele pot intra in interiorul nucii. Daca vrei sa mananci nuca de cocos, o poti sparge folosindu-i ochii. In caz ca vrei sa o pastrezi, trebuie sa stii ca o poti tine in frigider pana la doua luni. Iar daca ai deschis-o deja, nu uita ca nu o poti pastra in stare buna decat pentru cateva zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare