Sfaturi culinare

#ananas #fructe #fructe exotice #culinar #retete

Cum alegi un ananas proaspat

Ananasul este unul dintre cele mai cunoscute si folosite fructe exotice , care se gasesc pretutindeni in supermarketurile si hypermaketurile de la noi. Acesta este folosit in special pentru compoturi si prajituri, insa poate fi un adevarat desert si ca atare.

Pentru a te bucura din plin de savoarea lui, iata cum il poti alege pe cel mai bun.

Pasul 1.
Ananasul trebuie sa aiba o culare galbena, care sa predomine in special spre baza. Poti cumpara cu incredere si un fruct galben in partea de jos si verde in partea de sus. In cazul in care fructul este in totalitate verde, inseamna ca nu-i bine copt.

Pasul 2.
Miroase ananasul la baza. Acesta trebuie sa aiba o aroma racoritoare dulce si exotica. Daca aroma nu este bine definita, ananasul nu este bine copt.

Pasul 3.
Nu uita sa iei in calcul si greutatea. Cu cat este mai greu, cu atat este mai suculent. Poti verifica acest lucru, cantarind in ambele maini doi ananasi care au aceeasi marime.

Pasul 5.
Odata ales fructul, va trebui consumat in aproximativ doua zile. Pentru a-si mentine prospetimea se poate tine la frigider, insa va trebui consumat in cel mult 3-4 zile.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare