Pestele congelat poate fi pastrat pana la 6 luni daca este slab si de la 2 pana la 3 luni daca este gras. De asemenea, pestele se poate pastra la congelator si intre 4 si 6 luni daca este gatit. Daca este unul afumat, rezista doar pana la 2 luni.
La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi peste
In primul rand trebuie sa verifici daca pestii au ochii stralucitori, daca au branhii roz, carnea este ferma, solzii sunt intacti si se percepe un miros de mare.
Asigura-te ca fileul nu are sange la suprafata si curata toti solzii. Dupa aceea spala pestii cu apa rece si pune-i intr-o punga curata si uscata. Este bine sa congelezi pestele taiat in bucati, nu intreg. Temperatura congelatorului trebuie sa fie adecvata si sa atinga 0 pana la -6 grade. De asemenea, poti adauga o mana de sare grunjoasa pentru a ajuta conservarea si a preveni proliferarea bacteriilor.