Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #ingredient #carne #carne de vita #cum cumperi # cum cumperi carne

Cum cumperi carne de vita

Carnea de vita este un ingredient comun in orice bucatarie. Insa produsul este cel mai adesea unul scump si relativ usor perisabil, astfel incat este important sa stii cum sa alegi cea mai buna carne de vita .

1 Afla mai multe despre carnea de vita
 

Carnea de vita de cea mai buna calitate este carne de tip premium si, in general, este disponibila in restaurante sau in anumite magazine specializate. Muschiul de vita este fileul, foarte fraged si fara oase. Carnea de vita marmorata este considerata un produs de top, este mai scumpa si are un gust cu totul deosebit.
 

2 Gaseste un distribuitor permanent
 

Pentru a beneficia de cele mai bune produse, nu ar fi rau sa te imprietenesti cu un macelar. Acesta te poate ajuta in diverse ocazii, ca de exemplu, atunci cand trebuie sa pregatesti o masa formala sau pentru o ocazie speciala. Tot el iti poate oferi informatii pretioase cu privire la produsele din carne de vita.

De asemenea, daca devii un client fidel, atunci ar trebui sa beneficiezi de cele mai bune preturi, iar acest aspect este destul de important, avand in vedere ca o carne de vita nu este niciodata un produs ieftin .
 

3 Verifica ambalajul
 

Cand cumperi carne de vita, trebuie sa te asiguri ca aceasta a fost tinuta in conditii optime de temperatura, la rece. Daca este deja ambalata, pachetul nu ar trebui sa prezinte exces de umezeala, care poate fi un semn ca respectivul produs nu a fost depozitat corespunzator.
 

4 Testeaza carnea
 

Carnea trebuie sa fie ferma, atunci cand o apesi cu degetul si nu moale. De asemenea, textura acesteia ar trebui sa fie una fina. Culoarea trebuie sa fie rosie, stralucitoare, fara pete gri, maronii sau de alta natura. Pachetele vidate, insa, s-ar putea sa prezinte o culoare mai inchisa din cauza lipsei de oxigen. Aceasta carne, insa, odata deschis ambalajul, isi recapata culoarea rosie normala. Carnea cea mai frageda este de obicei gatita prin prajire , firbere, gratinare sau sotare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare