Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #blat #pizza #pizzza de casa

Cum faci cea mai gustoasa pizza de casa

Pizza de casa este un preparat pe care toata lumea il va manca cu placere. Nu te multumi cu un aluat din comert. Invata sa faci pizza de la zero, astfel incat produsul final sa fie 100% de casa.

Iata cum sa faci cea mai gustoasa pizza la tine in bucatarie:

1. Aluatul de pizza

Pregateste aluatul. Amesteca apa calda cu zahar si drojdie. Separat, amesteca uleiul de masline cu apa calda si otet balsamic. Pune intr-un vas mare faina si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga lichidele, apoi amesteca pana cand obtii un aluat. Da-l prin faina, da-i o forma de minge, unge-l cu ulei si pune-l la dospit 2 ore, intr-un lighean de bucatarie acoperit cu o carpa umeda.

Ruleaza apoi mai multe bucati de aluat pentru a obtine blaturile pentru pizza. Iata o reteta de blat de pizza.

2. Sosul de pizza

Sosul de pizza trebuie sa fie unul special. Il poti pregati din rosii coapte in cuptor impreuna cu fumat si gustos. Iata o reteta de sos de rosii.

3. Branza

Foloseste branza ta preferata pentru aceasta pizza. Poti folosi chiar branza facuta in casa. O ricotta de casa se prepara din lapte, sare kosher si suc de lamaie .

4. Alte ingrediente pentru pizza

Sosul pesto este un amestec de ierburi aromatice care se potrivesc foarte bine cu o pizza facuta in casa. Poti face o cantitate mica, de care ai nevoie, sau mai mult, pentru a-l folosi si la paste, sandwich-uri etc.

Incearca o reteta mediteraneana de pizza, din ingrediente simple. Foloseste rucola, rosii cherry taiate in jumatate, otet balsamic din vin rosu, sare si piper. Se mai poate adauga parmezan ras, ricotta sau branza provolone.

Daca iti plac fructele de mare, foloseste scoici (doar continutul) impreuna cu suc de lamaie, ulei de masline, oregano si patrunjel. Adauga sos pesto si branza pecorino romano rasa.

In cazul in care baconul ti se pare un ingredient apetisant, foloseste-l la pizza. Crocant si aromat, baconul se potriveste in combinatie cu praz. Adauga suc de lamaie, sare, piper, sos de rosii si branza fontina.

foto : blogrollcenter.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului