Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #sos # sos dulce-acrisor

Cum faci un sos dulce-acrisor

Sosul dulce -acrisor este un preparat asiatic, foarte versatil si de aceea deosebit de atractiv in bucatarie. Il poti folosi la carne de porc, vita, pui, alaturi de legume, orez, peste sau alte preparate. In loc sa cumperi din comert un sos care contine tot felul de conservanti, pregateste in casa un sos dulce-acrisor sanatos, cu care sa aromezi mancarea.
 

Avantajele unui sos dulce-acrisor
 

Sosul dulce-acrisor facut in casa este un preparat cu ingrediente pe care chiar tu le alegi, astfel incat produsul final sa fie unul cat mai natural si mai sanatos. Sosurile din comert pot contine conservanti sau o cantitate prea mare de sare si zahar. Sosul se pastreaza destul de bine daca vrei sa-l ai o perioada mai lunga sau poti pregati numai atat cat ai nevoie.
 

Cum pregatesti sosul dulce-acrisor
 

Exista mai multe retete pentru sos dulce-acrisor. La baza, acest preparat se face din ingrediente simple precum sosul de rosii , sare si piper.

Pentru a pregati un sos dulce-acrisor, ai nevoie de ketchup, ghimbir, sare, piper, otet, supa de pui si malai. Pentru a face sosul, pune intr-o tigaie toate ingredientele, cu exceptia malaiului. Lasa sosul la fiert pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si tine 10 minute pe foc astfel incat sosul sa capete consistenta dorita.

Lasa sosul sa se raceasca si pune-l intr-un borcan. Cand ai nevoie de el, pune-l la fiert pana cand da in clocot. Amesteca malaiul cu apa si adauga-l peste sos, amestecand pentru omogenizare.

Un alt sos dulce-acrisor se poate face cu soia. Amesteca otet cu zahar brun, ketchup si sos de soia, apoi da in clocot. Amesteca amidon de porumb cu apa si adauga-le in sos, amestecand. Se mai pot pune in preparat bucatele de ananas sau ardei gras verde.
 

Cum folosesti sosul dulce-acrisor in bucatarie
 

Sosul dulce-acrisor se potriveste cu multe feluri de mancare, de la friptura de pui la pestele facut pe gratar sau prajit in tigaie. Serveste acest sos la carnea de pui, porc, vita, peste cartofii prajiti, cu creveti, alaturi de ardei grasi, ceapa sau alte legume, orez, paste etc. Una dintre cele mai comune mancaruri cu sos dulce-acrisor este puiul cu ananas si ardei gras.


Sursa foto: goveganmeow.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului