Sfaturi culinare

#lamaie #copil #mancare #dulciuri #prajituri #limonada

Cum poti folosi lamaile pentru mancarurile copilului tau

Stii ca lamaia este bogata in vitamina C si multe substante care ajuta organismul, insa nu iti poti convinge copilul sa o manance? Iata cateva idei de cu lamaie pe care sa i le servesti copilului tau si sa-l faci sa-ti mai ceara.

Inainte de a sa pregatesti mancaruri pe baza de lamaie ar trebui sa stii ca acest fruct este un depozit important de vitamina C, cu proprietati de antioxidant si efecte impotriva racelilor, scorbutului, laringitei, afectiunilor renale si de inima.
 

Ce folosim de la lamaie
 

De la lamaie utilizam in general sucul de lamaie. Acesta poate fi adaugat atat in piureurile pe care le pregatesti pentru bebelusul tau, insa si atunci cand pregatesti mancaruri pe baza de carne, dressinguri pentru salata sau in deserturile care ii incanta pe copii.

Insa nu doar zeama de lamaie este utilizata in bucatarie: miezul de lamaie poate fi incorporat in diferite umpluturi , fie ca sunt dulci, fie acre. Iar coaja rasa de lamaie poate fi adaugata in prajituri, pentru a le aromatiza.
 

Ce mancaruri si bauturi cu lamaie poti pregati pentru copilul tau
 

Te poti gandi sa folosesti lamai atunci cand faci limonade, cocktailuri de fructe sau ceaiuri, dar si pentru pregatirea fructelor de mare, a salatelor, a mancarurilor cu pui si peste, dar si pentru asezonarea mancarii cu orez, cartofi sau legume.
 

1 Foloseste lamaia pentru a obtine pentru bebelusi
 

Daca vrei sa faci branzica proaspata pentru bebelusi, adauga doua lingurite de suc de lamaie la fiecare 500 de mililitri de lapte, in timp ce acesta fierbe, si lasa-l pana se separa branza. Dupa aceea, strecoara amestecul de lapte si zar, iar branza rezultata amestec-o cu fructe, sufleu de dovlecei sau biscuiti.
 

Sursa foro: Countryliving.com2 Sucuri naturale cu lamaie pentru copilul tau
 

Pregateste o limonada gustoasa pentru toata familia: amesteca intai apa (minerala sau plata) cu mierea sau zaharul si apoi adauga lamaia stoarsa bine si taiata felii. Da-o apoi la frigider si las-o sa stea macar o jumatate de ora.

Adauga lamai si in shake-urile pe care le pregatesti cu alte fructe (banane, portocale, kiwi, avocado), dar si in salatele de fructe proaspete pe care i le servesti micutului tau.

Pregateste-i o bautura cremoasa amestecand 2 cani de limonada, o cana de iaurt, o cana si jumatate de bucati de ananas inghetate si o cana de de ananas. Pune pe rand ingredientele in blender si amesteca-le mai intai la o viteza mai mica, apoi mai tare, pana rezulta o bautura cremoasa.
 

3 Lamaia in mancaruri si dulciuri
 

Atunci cand pregatesti piureuri de legume sau fructe, adauga si cativa stropi de suc de lamaie, mai ales daca gustul amestecului obtinut prin pasare este prea dulce.

Pregateste un piure din: cateva alune neprajite si nesarate, fierte si maruntite, 1 mar curatat de coaja, fiert si maruntit, 1 lingurita de amestec de scortisoara, nucsoara si ghimbir, o treime de cana de lapte si cateva picaturi de suc de lamaie. Amesteca pe rand componentele, adaugand la final condimentele si laptele, pentru ca mai apoi sa pui si zeama de lamaie.

Lamaia in dressingul pentru salata

Daca micutul tau mananca deja salate, in dressing-ul pentru salata adauga si zeama de lamaie. Si nu uita sa iti imbii copilul sa manance carnea de peste sau pui, cu zeama de lamaie presarata deasupra.

Sursa foto: Foodnetwork.comPizza cu fructe si lamaie


Ii poti pregati si o pizza cu fructe si topping de branza si fructe. Pentru aluat vei avea nevoie de doua treimi de cana de unt, o cana de miere, un ou, un varf de praf de copt, o cana si jumatate de faina, un varf de sare, in timp ce pentru topping va trebui sa amesteci crema de branza cu fructele care ii plac copilului tau (capsuni, kiwi, mere, struguri, nectarine , piersici, banane etc.), amestecand printre ele si miezul de la o lamaie.

Inainte de a te apuca de pregatit aluatul da drumul la cuptor la nivelul 3-4. Apoi, intr-un bol amesteca untul si mierea, cu ajutorul unei linguri de lemn, adauga apoi oul, pe care l-ai batut in prealabil, amestecand bine. Intr-un alt bol combina faina, praful de copt si sarea, apoi incorporeaz-o in bolul in care se afla compozitia cu ou. Amesteca bine, folosind mainile, pana vei obtine un aluat fin.

Intr-o forma rotunda unsa cu putin unt, intinde foaia de aluat si da-o la cuptor pana cand devine aurie. Las-o sa se raceasca putin, apoi adauga crema de branza si fructele. Serveste-o imediat.

Daca vrei sa prepari inghetata de casa, gandeste-te mai ales la cea de lamaie. Gustul ei dulce-acrisor il va bucura pe copilul care o serveste.

Pregateste prajituri cu lamaie, cu care sa inlocuiesti dulciurile de la magazin

Sursa foto: Staceysnacksonline.comPoti obtine o prajitura foarte gustoasa din 2 pachete de biscuiti, 2 cani de miez de cocos, o cana de lapte condensat, 125 de grame de unt si miezul unei lamai taiat fin. La acestea adauga 2 cani de zahar, 30 de grame de unt, 2-3 linguri de zeama de lamaie si 1 lingura de fulgi de cocos, pe care le vei folosi pentru glazura .

Piseaza biscuitii, iar miezul rezultat amesteca-l cu miezul de cocos uscat, miezul de lamaie si laptele condensat, intr-un bol. Ulterior incorporeaza untul, amestecand bine. Compozitia rezultata pune-o intr-o tava medie, unsa cu unt. Prepara glazura amestecand mai intai untul cu zaharul, apoi adauga pe rand zeama de lamaie, presara fulgii de cocos si toar-o deasupra compozitiei deja puse in tava. Da tava la frigider si las-o pana amestecul este ferm. Tai-o apoi in bucati triunghiulare, pe care le poti servi reci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului