Masa de Paste trebuie sa contina si cateva preparate vegetariene, daca exista cineva in familie musafiri cu astfel de nevoi culinare. Sunt multe mancaruri perfecte pentru Paste, pe care le poti servi vegetarienilor.
Iti prezentam in continuare cateva dintre cele mai bune retete vegetariene potrivite pentru sarbatoarea de Paste:
1 Supa de sparanghel
Sparanghelul este specific primaverii si poate fi servit la primul fel la masa de Paste. Ai nevoie numai de sparanghel, praz, ulei, supa de legume si coaja de lamaie. Pentru mai multa consistenta, incearca o supa crema de sparanghel.
2 Gruyere gratin
Gruyere gratin este un preparat elegant, potrivit pentru felul principal de mancare la masa de Paste. Preparatul se face din unt, oua, smantana, lapte, paine, branza Gruyere, vin alb si cimbru. Acest fel de mancare este usor de digerat, parfumat si elegant, foarte potrivit pentru o masa festiva.
3 Oua de paste din orez
Foloseste un orez lipicios pentru a forma jumatati de ou cu ajutorul unor forme pentru ouale de ciocolata. Pregateste orezul cu diverse condimente si mirodenii pentru a-l aroma, apoi da-i forma de jumatate de ou si aseaza-l cu partea rotunjita in sus. Decoreaza oul de paste cu bucatele mici de coaja de ridiche si cu fire subtiri de ceapa.
4 Paine sub forma de iepure
Poti face o paine de casa sub forma de iepure, servita alaturi de legume proaspete si de un sos la alegere. Pentru paine, ai nevoie de aluat de paine, stafide, migdale si un ou. Foloseste stafidele pe post de ochi si migdalele feliate pe post de dinti de iepure. Dupa ce painea este gata, pune pe burta iepurelui o frunza de salata verde umpluta cu sos si aseaza in jurul painii legume proaspete.
5 Quiche de morcovi
Fa o placinta pe baza de morcovi. Un quiche de morcovi cu ceapa constituie un preparat elegant si hranitor, potrivit pentru un meniu vegetarian de Paste.
6 Briose cu morcovi
Morcovii pot fi folositi chiar si la desert. Incearca o reteta de briose cu morcovi si mere.
Ouale de ciocolata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.
7 Drob vegetarian
Drobul este una dintre mancarurile traditionale de pe masa de Paste. Pregateste un drob obisnuit, din pui sau miel si un drob vegetarian pentru cei care nu consuma carne.
Sursa foto : vegparadise.com