Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #anghinarea #preparare anghinare

Cum prepari anghinarea?

Anghinarele sunt legume foarte sanatoase si gustoase, dar la care apeleaza foarte putine gospodine, din cauza faptului ca dificultatea cu care se curata si se gatesc poate fi usor descurajanta. Putine persoane stiu cum sa le gateasca corespunzator si care parti din ea sunt comestibile. Iata cateva secrete despre cum sa alegi, cureti si gatesti corect anghinarea!

Alege anghinare cu frunze intacte

Daca frunzele legumei sunt deformate sau uscate pe margini, inseamna ca anghinarea nu este proaspata. Alege alta!

Taie-o cu un cutit foarte ascutit sau zimtat

Anghinarea este o leguma cu textura foarte dura. Ai nevoie de un cutit foarte ascutit pentru a o taia, iar daca nu ai la indemana unul, cel cu margini zimtate poate face minuni in locul lui.

Indeparteaza primul strat de frunze, deoarece sunt foarte dure. Opreste-te atunci cand ajungi la cele de culoare verde-galbui, care sunt mai moi.

Taie cam 3 cm din varful ei si apoi taie-o in jumatate, pe lungime. Curata-i bine si coada sau tulpina, indepartand primul strat dur.

Pune-o rapid intr-un vas cu apa si lamaie

Imediat ce ai taiat anghinarea, este important sa o pui in apa cu lamaie, deoarece se oxideaza foarte repede si se innegreste. Daca nu ai lamaie in casa, incearca sa adaugi vitamina C in apa. Va avea acelasi efect.

In plus, este recomandat sa porti si tu manusi, deoarece substantele din ea care ajung pe mana ta determina aparitia unui miros metalic pe maini. In cazul in care se intampla asta, freaca-te pe maini cu lamaie.

Tine anghinarea la frigider

Daca nu gatesti imediat anghinarea, trebuie sa stii ca cel mai bine se conserva daca este bagata la frigider. Este important sa nu o speli si sa o tii intr-o punga de plastic. Daca observi, in timp, ca varful frunzelor incepe sa se lase sau desprinda de tulpina, este important sa o gatesti rapid, deoarece nu va mai fi comestibila.

Verifica daca este gatita cu o furculita sau cutit

Fie ca le fierbi sau le gatesti la aburi, poti verifica daca anghinarea este gata cu ajutorul unui cutit sau furculite.

Inteapa anghinarea, in mijloc, cu una dintre aceste ustensile. Daca intra usor, inseamna ca e gata. Daca intampini rezistenta in a le intepa, inseamna ca mai trebuie sa le lasi.

Foto: Delallo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului