Atunci cand pregatim iaurtul grecesc acasa, cel mai important lucru este perioada de fermentatie, deci trebuie sa o respectam daca vrem ca rezultatul sa fie cel dorit.
Pregatirea iaurtului grecesc se bazeaza pe fermentarea laptelui, fie de vacă, fie de capră, si cu 9% mai multa grăsime din lapte, deoarece il face mai cremos, mai dens si mai delicios decat iaurtul obisnuit.
Iaurtul grecesc este o alternativa mai buna decat iaurtul tradițional, deoarece procesul de fermentare a laptelui este mai putin automatizat si contine mult mai multe proteine si minerale. Pe scurt, este mult mai sanatos si mai bogat decat cel traditional, gasit in comert.
Ingrediente:
- 4 ½ pahare de lapte integral de vaca (900 ml)
- ½ sticla de smantana (100 ml)
- ¼ sticla de iaurt natural (50 ml)
Mod de preparare:
Daca ai un aparat de mixare, cel mai bine este sa pui toate ingredientele in el, sa le amesteci si sa il lasi sa fermenteze cel putin 8 ore.
Dupa cele 8 ore, trebuie sa il strecori si sa il lasi la frigider 4 ore.
Cum se serveste:
Se serveste atat simplu, cat si cu alte preparate, ca dressing.