Sfaturi culinare

# reteta iaurt #iaurt grecesc #iaurt #retete

Cum prepari iaurt grecesc acasa!

Atunci cand pregatim iaurtul grecesc acasa, cel mai important lucru este perioada de fermentatie, deci trebuie sa o respectam daca vrem ca rezultatul sa fie cel dorit.

Pregatirea iaurtului grecesc se bazeaza pe fermentarea laptelui, fie de vacă, fie de capră, si cu 9% mai multa grăsime din lapte, deoarece il face mai cremos, mai dens si mai delicios decat iaurtul obisnuit.

Iaurtul grecesc este o alternativa mai buna decat iaurtul tradițional, deoarece procesul de fermentare a laptelui este mai putin automatizat si contine mult mai multe proteine ​​si minerale. Pe scurt, este mult mai sanatos si mai bogat decat cel traditional, gasit in comert.

Ingrediente:

  •     4 ½ pahare de lapte integral de vaca (900 ml)
  •     ½ sticla de smantana (100 ml)
  •     ¼ sticla de iaurt natural (50 ml)

Mod de preparare:

Daca ai un aparat de mixare, cel mai bine este sa pui toate ingredientele in el, sa le amesteci si sa il lasi sa fermenteze cel putin 8 ore.

Dupa cele 8 ore, trebuie sa il strecori si sa il lasi la frigider 4 ore. 

Cum se serveste:

Se serveste atat simplu, cat si cu alte preparate, ca dressing.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului