Sambata, 7 ianuarie, multi dintre romanii ce poarta numele Sfantului Ion isi serbeaza ziua onomastica alaturi de prieteni si familie. Asadar trebuie sa te pregatesti si sa pui pe masa cele mai bune bucate. In numai cativa pasi simpli poti crea un meniu simplu dar delicios, numai bun pentru a-ti impresiona musafirii.
Aperitive pentru Sfantul Ion
Pentru ca sarbatorile de iarna s-au incheiat, iar mesele imbelsugate, dar grele inca mai au efect asupra corpului nostru ar fi bine sa optezi pentru un preparat foarte usor, dar satios si gustos. Rosiile umplute cu orez si boabe de porumb reprezinta o alegere excelenta in acest sens. Dincolo de faptul ca acest preparat este light si sanatos, el se prepara usor si are un aspect foarte simpatic.
O alta varianta de aperitiv o reprezinta bruschettele cu rosii si condimente. Acestea se prepara mult mai repede si au o aroma incredibila.
Feluri principale pentru meniul de Sfantul Ion
Ia-ti portia de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 dintr-o portie delicioasa de somon cu lamaie si usturoi. Aceasta mancare este gustoasa, satioasa si foarte aromata. Se prepara foarte repede si este astfel potrivita mai ales daca nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit.
Daca vrei sa te axezi in continuare pe legume, poti opta pentru cartofi la cuptor cu branza si unt. Ingredientele le ai cu siguranta deja in casa, iar mancarea o poti servi invitatilor tai alaturi de paine prajita.
Deserturi pentru meniul de Sfantul Ion
Daca esti in mare graba, ca si desert poti servi invitatilor tai o tarta delicioasa de inghetata. Aceasta se prepara rapid, usor si cu ingrediente foarte putine.
Ai timp si chef pentru o prajitura complexa? Atunci pregateste o prajitura cu ciocolata si zmeura.
Bauturi pentru meniul de Sfantul Ion
Incalzeste-ti oaspetii cu o cafea cu ciocolata si scortisoara. Aceasta este gustoasa si in mod sigur va fi apreciata de toata lumea.
Daca vei avea si copii invitati la masa ar fi bine sa ii rasfeti pe acestia cu o limonada cu vanilie.
Sursa foto: diva2divatalk.com