Sfaturi culinare

#alegere pepene #lubenita #pepene rosu #pepene #sfaturi culinare #pepene verde

Cum sa alegi cel mai bun pepene! Sfaturile de care sa tii cont

Pepenele rosu, conoscut si ca lubenita in unele zone, este cel mai cautat fruct in sezonul estival. Cu toate acestea, putin stiu cum sa aleaga un pepene bine copt si gustos. Invata cum sa alegi un pepene delicios daca nu vrei sa te trezesti acasa cu un pepene necopt sau, din contra, cu unul vested!

Tot ce trebuie sa faci este sa fii atent la 5 detalii simple:

1. Verifica in detaliu coaja acestuia. Aceasta trebuie sa fie intacta (fara crapaturi) si lucioasa. Nu alege niciodata un pepene care avea deja dop facut, deoarece riscul de a se strica rapid este foarte mare.

2. Asigura-te ca are o pata galbena. Pata galbena se formeaza in locul in care pepenele sta sprijinit pe sol. Daca aceasta are insa culoarea alb-verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a se coace.

3. Bate usor cu degetele in coaja pepenelui. Daca suna a gol inseamna ca pepenele nu este bun.

4. Verifica-i si codita! Aceasta trebuie sa fie inca verde. Acesta fiind semn ca pepenele este proaspat cules. Codita uscata sau lipsa acesteia semnifica faptul ca pepenele este cules de foarte mult timp.

5. Asigura-te ca pepenele nu are coaja moale, deoarece acesta este semn ca este putred.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului