Tot ce trebuie sa faci este sa fii atent la 5 detalii simple:
1. Verifica in detaliu coaja acestuia. Aceasta trebuie sa fie intacta (fara crapaturi) si lucioasa. Nu alege niciodata un pepene care avea deja dop facut, deoarece riscul de a se strica rapid este foarte mare.
2. Asigura-te ca are o pata galbena. Pata galbena se formeaza in locul in care pepenele sta sprijinit pe sol. Daca aceasta are insa culoarea alb-verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a se coace.
3. Bate usor cu degetele in coaja pepenelui. Daca suna a gol inseamna ca pepenele nu este bun.
4. Verifica-i si codita! Aceasta trebuie sa fie inca verde. Acesta fiind semn ca pepenele este proaspat cules. Codita uscata sau lipsa acesteia semnifica faptul ca pepenele este cules de foarte mult timp.
5. Asigura-te ca pepenele nu are coaja moale, deoarece acesta este semn ca este putred.
Sursa foto: pixabay.com