Sfaturi culinare

#verdeata #salata verde

Cum sa alegi salata verde

Salata verde este o planta cu proprietati detoxifiante, care poate fi consumata pe tot parcursul anului. Salata verde are un mijloc (“inima” sau cotorul) in jurul caruia sunt prinse frunzele, unele peste altele. Culoarea acestora variaza, in functie de tipul de salata, de la alb la verde  sau purpuriu.


Cum sa alegi salata


Verfica frunzele salatei. Frunzele ar trebui sa fie de un verde inchis, vibrant, cu o textura crocanta, proaspata. Culoarea este deosebit de importanta. Cu cat culoarea salatei este mai puternica, cu atat planta are mai multi nutrienti. Nu cumpara o salata verde care are frunze maronii sau ingalbenite.

Evita sa cumperi o salata verde care are frunzele ofilite. Nu ezita sa o cantaresti in mana, verificand cat este de ferma textura ei. Uneori pentru a inviora salata, aceasta este stropita cu apa, insa nu inseamna neaparat ca salata respectiva mai este proaspata.

Gustul frunzelor este usor amarui, in special la frunzele mature si ceva mai delicat, la cele mici, fragede, din jurul cotorului.
In cazul in care salata verde este ambalata in plastic, nu vei putea sa o verifici inainte de cumparare.
 

Diferentiaza tipurile de salata verde
 

Invata sa faci o diferenta intre tipurile de salata verde. Astfel, vei alege salata care iti place cel mai mult si care se potriveste la reteta dorita. Iata cateva dintre ele:

Salata Iceberg este foarte populara in Statele Unite. Aspectul acesteia este sens, cu o textura crocanta sio aroma usoara. Frunzele isi pastreaza fermitatea mult timp dupa ce au fost culese.

Salata Roquette sau Rucola (Arugula) este o salata cu frunze mici si un gust piperat. frunzele mici, asemanatoare putin celor de papadie , au codite lungi. Rucola este folosita de obicei in combinatie cu alte verdeturi .

Salata Romaine este originara din Italia si se foloseste in anumite retete. Sta la baza retetei pentru salata Caesar.

Salata Butterhead este cunoscuta mai mult in Europa. Mai este cunoscuta sub numele de salata Boston sau Bibb. Textura frunzelor este untoasa, iar capatana este compacta si semiinchisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului