Sfaturi culinare

#pomelo #fructe #fructe exotice

Cum sa alegi si sa cureti un pomelo

este un fruct considerat ancestral, respectiv stramosul grapefrutului, insa este destul de putin cunoscut in tara noastra. Poate fi gasit insa in supermarketuri si este recomandat pentru cei care vor sa consume citrice .

De gasit, mai poate fi gasit si in tarile in care creste, respectiv Malaiezia, Thailanda, Taiwan, Statele Unite, Insulele Fiji si spun unii, si in China.

Exista trei variante de pomelo : alb, roz si rosu, in functie de culoarea miezului, diferenta dintre ele fiind in faptul ca cel alb are un acid usor mai acid. Peste pulpa se afla o pielita, de culoare galbena, roz sau rosie, motiv pentru care uneori este confundat cu grapefruitul obisnuit.

Pomelo este un fruct care are o pulpa suculenta si contine si seminte. Poate avea forma de para, cu coaja cu textura de la fin la granulos.

Atunci cand alegeti un fruct pomelo, incercati sa il luati in asa fel incat sa fie mai greu, cu o si stralucitoare.
Veti beneficia astfel de un fruct gustos si zemos, un deliciu culinar si o “bomba” de vitamina C.

Curatarea fructului


Pentru a va putea bucura de savoarea fructului, va trebui sa il curatati. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa curatati cum trebuie pomelo.

1. Alegeti un cutit bun cu care faceti taieturi drepte in invelisul fructului, de cativa milimetri adancime.
2. Scoateti sectiunile de coaja, cu grija. Faceti acest lucru pana cand vedeti ca ajungeti aproape de pulpa fructului. Puteti incerca aceasta procedura si cu ajutorul cutitului, cu care coaja, tinand cutitul la un unghi de 45 de grade.
3. Scoateti o parte din pielea care acopera pulpa fructului. Puneti fructul la frigider pentru ca, datorita temperaturii scazute, se va contracta si va facilita curatarea mai usoara dupa aceea.
4. Scoateti semintele fructului si restul de piele. Dupa aceasta va veti putea bucura de gustul si savoarea pulpei de fruct.
Pomelo poate fi folosit nu doar pentru consumul ca atare, ci si in diverse retete de sau deserturi.

  •   2009-11-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii