Sfaturi culinare

#ceapa verde #ceapa #legume

Cum sa alegi si sa depozitezi ceapa verde

Ceapa verde este una dintre cele mai cautate legume pe care le poti folosi in bucatarie. Taiata in salate sau adaugata in alte mancaruri, acest tip de ceapa are un alt fel de aroma decat ceapa obisnuita, care adauga mancarii un plus de savoare. Daca nu stii cum sa alegi cea mai buna ceapa verde si cum sa o pastrezi in stare buna pentru cat mai multa vreme, urmeaza sfaturile noastre.
 

Cum sa alegi ceapa verde
 

Cauta ceapa care sa aiba bulbii albi si frunzele de o culoare verde vie. Incearca sa gasesti bulbi care mai au radacinile ramase, acestea ii vor ajuta sa ramana proaspeti mai multa vreme. Nu achizitiona ceapa cu bulbii curatati de coaja si pielita, patati sau cu urme ale atacurilor daunatorilor.

Ocoleste ceapa verde cu frunzele afectate, lovite, rupte sau patate. Nu o cumpara daca este vestejita sau daca are urme de taiere sau lovire. Frunzele trebuie sa fie intregi, verzi si drepte.

Apasa usor pe bulbi: daca iese un sirop urat mirositor sau de o culoare galbuie, inseamna ca interiorul nu este bun.
 

Cum sa depozitezi ceapa verde
 

Ceapa verde se pastreaza bine in spatii racoroase, ferite de lumina. O poti tine in frigider, invelita strans intr-o folie de aluminiu sau intre niste prosopele de hartie, ori in beci, intr-un spatiu intunecat, bine ventilat si uscat. Astfel se va pastra pentru cel putin o saptamana.
   
Unul dintre cele mai importante detalii referitoare la pastrarea cepei verzi este legat de faptul ca atunci cand este pusa in spatiul unde este depozitata, aceasta trebuie sa fie uscata. Atentie! Daca vrei sa se pastreze bine, cand depozitezi ceapa ai grija sa nu aiba apa ramasa pe ea. De aceea, daca ai spalat-o dupa ce ai cumparat-o, trebuie sa o usuci bine, fie intre niste prosoape de hartie , fie folosind un prosop de material.

Cel mai bine ar fi sa nu speli ceapa cerde inainte de a o pune la pastrare, apa va grabi procesul de deteriorare. Nu ii curata nici radacina si nici cozile, sterge-le doar usor de praf, cu o carpa putin umeda, si ia pamantul de pe bulbi.

Nu pune ceapa verde intreaga la congelator. Singura modalitate de a congela ceapa verde este in varianta taiata. Daca vrei sa o pastrezi astfel, curat-o de radacina, taie-i varfurile si spal-o. Tai-o bucati si pune-o intr-o punga de hartie pe care o inchizi bine si o dai la congelator.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare