Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mac # seminte mac # alegere mac # depozitare mac

Cum sa alegi si sa depozitezi macul

Semintele de mac sunt un condiment folosit adesea in produsele de panificatie, dar si pentru preparatele din perioada sarbatorilor. acasa .ro/ acasa .ro/ macul " title="macul">macul " title="macul">Macul tare si aromat este un aliment perisabil, care trebuie sa fie depozitat corespunzator pentru a rezista cat mai mult. Afla mai multe despre cum sa alegi si sa depozitezi semintele de mac.

Macul este o planta originara din Asia si este folosita cu rol de condiment inca din antichitate, in special pentru proprietatile sale terapeutice. Macul era considerat o planta sacra si era asociat cu Hypnos, zeul somnului.

Semintele au o valoare nutritionala deosebita, fiind bogate in diverse uleiuri si acizi.
 

Cum alegi si pastrezi semintele de mac
 

Cand cumperi mac, nu trebuie sa alegi niciodata un produs expus in aer liber in magazin sau intr-o piata. Macul se strica usor in caldura sau expus la soare.

Verifica pachetul cu seminte de mac. Acesta trebuie sa fie intact, fara urme de gauri sau insecte. Semintele sunt fie albe (macul indian), fie albastre (macul vestic, european). Verifica data garantiei si incearca sa afli de cat timp este macul pe raftul acelui magazin.

De asemenea, este important ca semintele sa nu fie rancede. De obicei, macul devine ranced daca este pastrat la temperatura camerei. Macul proaspat are o culoare albastra-metalica, este crocant si are un gust usor de nuca. Daca poate fi verificat in palma, se ia macul si se verifica aroma acestuia. Daca este puternica, cu un usor iz de nuca, inseamna ca semintele sunt inca proaspete. Semintele de mac sunt foarte dure, astfel incat se sparg cu dificultate.

Acasa, macul trebuie pus intr-o punga sigilata si depozitat in congelator, unde se pastreaza proaspat mai multe luni de zile sau in frigider.Este important ca macul sa fie pastrat intr-un loc rece, departe de caldura si de lumina.

De asemenea, daca prajesti macul si urmeaza sa-l folosesti mai tarziu, congeleaza-l pentru a-l avea proaspat mai multa vreme. In cazul in care se doreste obtinerea unui praf din mac, este bine sa fie scufundat in apa fiarta cateva ore sau prajit in cuptor, dupa care semintele se piseaza cu ajutorul unui mojar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului