Sfaturi culinare

#pere #fructe #fructe de toamna #sfaturi culinare

Cum sa alegi si sa pastrezi perele

Odata cu venirea toamnei, pe piata apar si perele. Aceste fructe dulci si zemoase sunt delicioase si pot fi pastrate o perioada mai indelungata, chiar si de cateva luni de zile. Daca vrei sa afli cateva lucruri despre cum sa alegi si sa depozitezi perele, citeste randurile care urmeaza.
 

Cum sa alegi perele
 

Desi marimea si culoarea perelor difera in functie de soi, ele ar trebui sa fie mai tari atunci cand le cumperi si sa le lasi sa se coaca acasa. Nu cumpara pere care sunt prea moi sau sunt lovite.

Atunci cand achizitionezi pere proaspete, din piata sau din supermarket, alege fructele sanatoase, care au coaja intreaga, fara taieturi si zgarieturi, dar si fara zone moi sau pete.

Pentru a fi cat mai sigur de calitatea fructelor, ia perele in mana si verifica-le sa fie ferme si destul de grele pentru marimea pe care o au. Le poti si mirosi: trebuie sa aiba un miros dulceag, care sa te faca sa-ti lase gura apa. Fereste-te de cele cu urme de miros acru.
 

Cum sa coci perele acasa
 

Perele pot fi lasate sa se coaca la temperatura camerei, mai ales daca ele nu sunt bine coapte . Le poti aseza intr-o punga de hartie, asezata intr-o zona racoroasa si ferita de lumina puternica a camerei. Atentie, insa: trebuie sa le verifici mereu ca sa nu se coaca prea tare.
 

Cum se depoziteaza perele
 

Daca perele cumparate sunt deja coapte ele trebuie consumate cat mai repede astfel incat sa nu putrezeasca.

Perele pot fi pastrate in stare proaspata fie la frigider, fie intr-o lada din lemn, asemanatoare cu cea pe care o folosesti pentru a pastra merele. Aceste fructe trebuie pastrate in locuri intunecate si racoroase, la temperaturi in jurul valorii de 10 grade, care sa fie si bine aerisite. Iar una dintre cele mai importante conditii este aceea ca trebuie sa le verifici macar o data la doua zile, pentru a inlatura fructele stricate . Aceste fructe, la fel ca merele, odata stricate, le afecteaza si pe cele din jur.

In cazul in care alegi varianta tinerii la frigider, aseaza-le in cutia pentru fructe si tine-le departe de alte fructe care le-ar putea grabi coacerea, cum ar fi bananele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare